GGD vraagt aandacht voor liefde, relaties en seks

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - In de weken rondom Valentijnsdag geeft de GGD in de regio Oost extra aandacht aan 'jongeren en de liefde'. Op ROC's en bij jongerencentra worden rozen uitgedeeld en kunnen jongeren meedoen aan een prijsvraag. Ook wordt informatie gegeven over de landelijke website www.sense.info waarvan nu ook een mobiele versie beschikbaar is. De actie moet jongeren er van bewust maken dat liefde, seks en relaties iets moois zijn en vooral positief benaderd moeten worden.

Uit grootschalig onderzoek van Soa Aids Nederland en Rutgers WPF, seks onder je vijfentwintigste, blijkt dat de kennis over seks onder jongeren nog flink te wensen over laat. Zo weet veertig procent van de jongeren bijvoorbeeld niet dat een meisje ook zwanger kan worden als een jongen bij geslachtgemeenschap niet klaarkomt. 37% van de jongens en 29% van de meisjes denkt dat ze minder snel hiv en soa oplopen als ze zich goed wassen. En 32% van de jongens en 24% van de meisjes weten niet dat er soa's zijn waar ze onvruchtbaar van kunnen worden. Veel jongeren blijken bovendien nog niet te weten waar ze terecht kunnen met hun vragen.

Sinds kort is de mobiele versie van de landelijke site van sense te bekijken op je smartphone: m.sense.info. Hierdoor kunnen jongeren nog makkelijker aan correcte informatie over hun lichaam, liefde, relaties en seks komen. Ook vinden zij op de website informatie over het seksualiteitsspreekuur bij de GGD bij hen in de buurt, waar jongeren terecht kunnen voor een persoonlijk gesprek. Om deze website meer bekendheid te geven onder jongeren is een prijsvraag gelanceerd. Door een aantal vragen op www.sense.info te beantwoorden, maken jongeren kans op een IPad.

In de regio van GGD Gelderland-Midden doen zowel ROC A12 (locaties Ede en Velp) en ROC RijnIJssel (locaties de Pasvorm in Arnhem en Zevenaar) mee met de actie. Bovendien is in deze regio ook een aantal jongerencentra betrokken: de jongerencentra van Rijnstad, Welzijn Rijnwaarden en Carion, het Jeugd- en jongerencentrum Chill-out in Nijkerk en het Jongeren Informatie Punt Duiven.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie