Afbeelding
Foto: Boy Imminck/BDU

Ziekenhuis Gelderse Vallei opent extra balie

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede heeft een extra balie geopend in de polikliniek van vleugel B. De maatregel is genomen omdat het de afgelopen weken extreem druk was bij de inschrijfbalie in het ziekenhuis. Zo druk dat soms lange wachttijden ontstonden in de centrale hal.

De drukte is het gevolg van een groot aantal overstappers naar een andere zorgverzekering en een dubbelcheck op de identificatie van alle patiënten. Het ziekenhuis wijst patiënten erop om geldig een identificatiebewijs en verzekeringsbewijs mee te nemen bij elk ziekenhuisbezoek, omdat men anders het risico loopt de rekening van het ziekenhuis zelf te moeten betalen.

Betty van Harten, leidinggevende van de inschrijfbalie: ,,Iedere patiënt moet zich kunnen identificeren met een geldig identiteitsbewijs. Het ziekenhuis is wettelijk verplicht dit te controleren en correct te registreren. Alle patiënten, ook kinderen, moeten zich identificeren met een geldig paspoort, rijbewijs of met een Nederlandse identiteitskaart."

Patiënten kunnen zich in Ziekenhuis Gelderse Vallei identificeren bij de inschrijfbalie in de centrale hal, de Spoedeisende hulp / Eerste harthulp en de Kraam- en verlosafdeling. Nieuw is, sinds 28 januari, de extra inschrijfbalie in vleugel B om de druk op de inschrijfbalie in de centrale hal te verminderen.

Kinderen

Ook kinderen moeten zich legitimeren bij een ziekenhuisbezoek. De identificatieplicht voor de zorg geldt vanaf de geboorte. Dit is vastgelegd in de Zorgverzekeringswet. Lang niet iedereen is zich hiervan bewust en daarom roept het ziekenhuis op om alle benodigde identificatie mee te nemen voor elk ziekenhuisbezoek.

,,Het identificeren van kinderen kan op twee manieren", legt Van Harten uit. ,,Met een identiteitsbewijs van het kind zelf of met een geldig paspoort van een ouder waar het kind is bijgeschreven. Deze ouder moet dan wel mee naar het ziekenhuis."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie