‘Kijkend over de horizon’

6 februari 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - In ziekenhuis Gelderse Vallei Ede hangen tot half april foto’s van de Edese landschapsfotograaf Gerard Veerling. Voor deze expositie heeft hij voornamelijk foto’s geselecteerd die ook in de Gelderse Vallei zijn gemaakt. ,,Als fotograaf ben ik ook steeds op zoek naar dat ene bijzondere moment. Het dromerige landschap, de kleuren op een vroege winterochtend, het spel van zon en licht, de weidsheid, de stilte of juist de woeste wolkenluchten’’, aldus Gerard Veerling.

Volgens hem reizen Nederlanders de hele wereld over, maar vlak om de hoek in ons eigen land, is een rijkdom aan fantastische landschappen te vinden.

,,Niet voor niets zijn de Hollandse landschapsschilders wereldberoemd geworden. Zij zagen de schoonheid van onze lage landen en legden dat vast op hun doeken. Met de komst van nieuwe digitale technieken en geavanceerde fotosoftware kom ik tot steeds nieuwe resultaten. Veel van mijn foto’s zijn dan ook bewerkt. Ik zoek naar een bepaald beeldresultaat en vaak (maar niet altijd) betekent dit, dat ik ingrijp om het beeld de extra zeggingskracht mee te geven en het moment te tonen zoals ik dat voelde. Ik hoop dat ik daarin ben geslaagd.”

Meer foto’s zijn te zien op www.gerardveerling.nl.

EDE - Johannes verzorgt vrijdag 8 februari van 15.30 tot 16.30 uur een signeersessie bij Media Markt aan de Brouwerstraat in Ede. De signeersessie maakt deel uit van de promotie van de nieuwe single van Johannes: ‘Play Me’.

EDE - Schildersgroep Xplorion exposeert van 9 tot en met 24 februari in Huis Kernhem, onder de titel ‘Kijkend over de horizon’.

Xplorion bestaat uit zelfstandige kunstenaars die, door reflectie met de andere leden, het groei- en ontwikkelproces steeds verder uit kunnen bouwen.

De groep bestaat uit: Leon de Bruin, Anne van Dijk, Martin van Ee, Nico van Eede, Anneke Eikelboom, Adriaan Geuze, Henk van Heel, Henrike van de Kraats, Marie-Louise Kuypers, Thea Lagerweij, Beatrice Martinetz, René van der Reijden en Miranda van de Rhee.

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur, alleen op zondag 17 februari van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie