'Nieuw hotel Ede wordt een icoon'

6 februari 2013 om 00:00 Voorpagina

De eerste gesprekken over de komst van een nieuw hotel werden in december 2012 gevoerd, zo vertelt Jaap Venendaal. ,,Begin vorig jaar zijn wij met Jan Zeeman van projectontwikkelaar GREEN Real Estate op gesprek geweest bij de gemeente. Op een gegeven moment zeiden wij ‘dit voelt goed, hier gaan wij mee verder.” Daarna werd gesproken over de grondprijs en is de architect aan het tekenen geslagen. Er is niet gekozen voor een recht toe, recht aan gebouw. ,,Wij willen echt een icoon maken, het moet een aansprekend hotel worden.”

EDE - Bij de entree aan de zuidkant van Ede komt een imposant en modern viersterren plus hotel, dat ruimte biedt aan 120 kamers. ,,Toen de locatie vrij was, zijn wij daar naar toe gegaan. De investeerders waren net zo verliefd op de plek als ik was. Ik vind het een van de mooiste punten van Ede,” zegt de Edenaar Jaap Venendaal, die het hotel gaat exploiteren.

door Jan de Boer

Op een perceel van 3.200 vierkante meter wordt het hotel, waarbij 290 parkeerplaatsen komen, gebouwd. ,,De overflow kan misschien wel terecht in de parkeergarage van CineMec.” Het bestemmingsplan moet aangepast worden voor de bouw van het hotel. De plannen zijn getekend, zijn goedgekeurd door de Welstandscommissie en burgemeester en wethouders. Binnenkort wordt de bestemmingsprocedure gestart. ,,We hopen misschien nog dit jaar de eerste paal te slaan. Als het niet lukt, wordt het begin 2014. Het hotel moet eind 2014 klaar zijn.”

Er komt geen parkeergarage onder het hotel. ,,Op de uiterste hoek waar de stadsbus overheen gaat, komt het hotel met acht verdiepingen. Op de begane grond en de eerste verdieping komt een groot parkeerdek. Daar tegen aan komt een foodcourt, allemaal verschillende type voedselstalletjes. En tussen het hotel en CineMec komt een belevingsplein voor de gasten.”

Volgens Venendaal is er een grote markt voor een hotel in Ede. De locatie van het nieuwe hotel vindt hij ideaal. ,,Zeker met de ontsluiting van de A30 op de A12, met nog eens keer dichtbij de A50, is het hotel een mooie plek om zakelijke afspraken te maken. In die zin is de locatie fantastisch. In Veenendaal heb je best wat bedrijven, die nationaal maar ook in Ede opereren. Als je die allemaal bij elkaar neemt, is er een hele gezonde basis. Ede heeft 110.000 inwoners, in die zin is er best wel vraag en ruimte om er een hotel neer te zetten.”

Het was geen must om een hotel langs een snelweg te bouwen. ,,Wel willen we op een AA-locatie zitten. In dit geval is de hoek bij CineMec een bewuste keuze. Als je dat goed en slim doet, kun je er samen meer uit halen. Ik sta er open voor, ik wil niets liever. Iedereen haalt er zijn voordeel uit. Samen kunnen wij heel sterk zijn.”

Het hotel zorgt voor meer werkgelegenheid in Ede. ,,We krijgen werk voor 80 fte’ers, opgeteld kom je op 120, 140 werknemers.”

Foto 2:

Jaap Venendaal op de plek waar het hotel gaat verrijzen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie