Personage

13 februari 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - ‘Blijven, komen en gaan’, de nieuwe Edese film van Arno Setz beleeft op zaterdag 16 maart een première in CineMec.

De eerste vertoning van de uurdurende film wordt opgeluisterd door een optreden van Roos Blufpand, de vertolker van de titelsong, en een moment of fame voor de hoofdrolspelers. De film is na de première nog enkele keren te zien in CineMec. De directie van de Edese bioscoop die al een voorvertoning zag, is enthousiast: ,,We zijn er trots op dat er weer een Edese productie in CineMec in première gaat.’’ In de film gaat filmmaker Setz, tevens winnaar van de cultuurprijs 2011, op zoek naar een antwoord op de vraag ‘wat is nou typisch een Edenaar’.

Daarvoor kijken we mee met het personage Anne van der Gronden, een 10-jarig meisje dat woont op een boerderij anno 1900. Anne is nieuwsgierig aangelegd en wil haar horizon graag verbreden.

Dan komt er een vreemdeling voorbij die haar meeneemt op een tijdreis.

En zo kijken we door de ogen van Anne naar de ontwikkeling van Ede in de afgelopen 100 jaar.

‘Blijven, komen en gaan’ is het eindproduct van het filmproject Ede Doe Mee. Met deze opzet haalde Arno Setz de opdracht van de gemeente Ede voor een film over Edese cultuur en migratie binnen. Aan dit project hebben bijna 100 Edenaren vrijwillig meegewerkt, zowel voor als achter de schermen. Tevens maken enkele bekende Edenaren hun opwachting in de film: Rogier Pelgrim, het ENKA-mannenkoor en Roos Blufpand.

Alle informatie over de film staat op www.ededoemee.nl . Daar wordt ook bekendgemaakt op welke tijden de film te zien is in CineMec.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie