13 februari 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - Zuid-Afrikaanse poëzie van Ingrid Jonker en de muziek van Chris Chameleon komen zondag 17 februari in Cultura bij elkaar in het theaterconcert ‘Klank van jou Oë’.

Chris Chameleon is terug in het theater met een prachtige solotour, waarin de poëzie van de Zuid-Afrikaanse Ingrid Jonker combineert met zijn prachtige, emotionele composities.

Chris Chameleon start zijn glansrijke carrière als soloartiest in Zuid-Afrika met zijn indringende composities op gedichten van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker, op het album Ek Herhaal Jou in 2005.

Sindsdien heeft de cd in Zuid-Afrika dubbel platina bereikt en diverse prijzen ontvangen. In 2011, het jaar dat de film Black Butterflies over het leven van Ingrid Jonker uitkomt, brengt Chameleon de cd As Jy weer Skryf uit, opnieuw een verzameling composities op werk van deze Zuid-Afrikaanse icoon. Dat hij Klank van jou Oë in Nederland presenteert, maakt de cirkel rond.

In 2003, toen hij met zijn band Boo! door Nederland toerde, kwam hij namelijk voor het eerst in aanraking met Ingrid Jonker door een documentaire over haar leven van de hand van een Nederlandse filmmaker. Aldus Chameleon: ‘Ik moest de halve wereld rond om in Nederland geïntroduceerd te worden met één van de grootste culturele schatten van mijn eigen land’.

In Klank van jou Oë combineert hij haar krachtige poëzie met zijn prachtige, emotionele composities en zijn stem die een bereik heeft van vier octaven. Kaarten zijn voor 18,00 euro verkrijgbaar bij de receptie van Cultura of via www.cultura-ede.nl. Het concert begint om 15.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie