Koffieconcert vocaal ensemble Omnitet

13 februari 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - Vocaal ensemble Omnitet geeft zondag 17 februari van 12.00 tot 13.30 uur een koffieconcert in Huis Kernhem te Ede.

Omnitet is een veelzijdig, semiprofessioneel vocaal ensemble dat muziek zingt uit alle stijlperiodes van de klassieke muziek, van werken van Vivaldi en Bach, opera’s van Mozart tot het romantische lied en muziek uit de twintigste eeuw. Het ensemble bestaat uit de sopranen Chris Hilkens en Yon van Cleef, mezzosopranen Alie Hadders en Marijke Muuse, tenor Jurgen de Jong, bas-baritons Rob Hazenberg en Olard Derks, en pianist Frank Leurs. Zeven zangers en een pianist, ieder met een eigen muzikale achtergrond en ervaringen. Allen met een passie voor muziek en uiterst gedreven om hun publiek het beste te geven.

Hoewel het nog hartje winter is, geeft Omnitet in Huis Kernhem een concert met een bijna zomers programma waaraan liefhebbers zich kunnen opwarmen. In het eerste deel staat het Spanisches Liederspiel van Robert Schumann centraal, een zwoele verzameling van negen sololiederen, duetten en kwartetten op teksten van Spaanse gedichten. In het tweede deel kunnen bezoekers achterover leunen en genieten van fragmenten uit de musical West Side Story en de opera Candide van Leonard Bernstein.

Ook brengt Omnitet duetten en kwartetten uit The Mikado en The Gondoliers van Arthur Sullivan. Doldwaze liefdes en misverstanden komen langs op een uiterst Engelse wijze. Kortom, een gevarieerd en aansprekend programma om ontspannen de zondag mee te beginnen.

Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn acht euro inclusief een consumptie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie