Fieldhome’s Music

13 februari 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - De iLL Skill Theatertour ‘155’ toert vanaf februari door Nederland. Een show vol dans, muziek,video en comedy, gemaakt in samenwerking met Theatergroep DOX. ‘155’ is wat elk van de dansers op zijn lichaam heeft getatoeëerd en ook de titel van dit stuk, over jongens die graag een groep willen zijn. Het gezelschap staat 16 februari in het Edese Cultura.

Enige jaren geleden ontmoetten de leden elkaar in Wageningen. Allen deden aan break-dance, waarbij er een steeds sterkere onderlinge vriendschap ontstond. De passie voor dans en de bijzondere band die er onderling ontstond leidde naar een heuse theatertour, die zaterdag 9 februari haar première gaat beleven. En waar kan die dan beter plaats vinden dan in hun ‘eigen’ Wageningen.

Al direct blijkt dat iLL Skill Squad iets speciaals is en dat de ‘155’ niet zo maar levenslang op hun lichamen zal prijken. ,,Het is een verbastering”, steekt Bos(24) van wal. ,,Wij hebben elkaar bij iLL Skill ontmoet. Daar deden we allemaal aan break-dance. Zo ontstond de iLL Skill Squad, afgekort ISS. Als je die letters bekijkt en verbasterd lijkt het op ‘155’. Het werd voor ons hèt symbool voor onze verbondenheid en vriendschap.’

De productie wordt door de leden getypeerd als een show ‘over ons plezier, onze problemen, ons geluk en ongeluk. De productie over ons en door ons’. Hoewel de dansers inmiddels door studie of werkzaamheden zijn ‘uitgezworven’, hebben allen meer dan een binding met Wageningen en de directe omgeving en speelt die stad dan ook een belangrijke rol in hun leven. ,,Onze ouders wonen hier nog en we komen dan ook regelmatig hier. Ook omdat nu de première hier is zijn wij dagelijks in ‘Het Venster’ te vinden.”

Maar zij zorgen niet alleen voor een slaapplaats, maar zijn meer dan direct betrokken bij de theatershows van ‘hun jongens’. ,,Zonder die hulp zou het ons niet lukken. Zij maken bijvoorbeeld onze kostuums, regelen onze financiële zaken, verlenen verder allerlei hand en span diensten en zorgen deze week beurtelings voor ons eten. Echt geweldig.” Voor meer informatie: www.illskillsquad.com

EDE - In de serie Fieldhome’s Music, elke derde zondag van de maand bij Wijkcentrum de Velder aan de Munikkenhof 17, is het zondagmiddag 17 februari de beurt aan de naaste buren van het wijkcentrum. Muzikanten uit Veldhuizen zullen zich vanaf 13.30 uur van hun beste kant laten horen. Na de goed bezochte Fieldhome’s Blues en Fieldhome’s Music kan men bij Fieldhome’s Neighbourhood genieten van John van den Berg, zanger van het betere Nederlandstalige lied, met covers van Andrée Hazes tot Guus Meeuwis en alle gezellige artiesten die daartussen hun tophits hebben gehad. Ook het Duo D-Late, met Dennis en Sandra Hoogkamer zullen met hun countrypop en rock menig bezoeker kunnen bekoren. De entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid. Informatie over deze muziek- zondagmiddagen bij Walter Tjallinks, 0318-633464 / 06-18155459 of wbtjallinks@gmail.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie