Karel Heij krijgt originele schilderij

13 februari 2013 om 00:00 Regio

BENNEKOM - Karel Heij ontving vrijdag het originele schilderij waarvan eind 2012 ongeveer 25000 kerstkaarten voor Manege zonder Drempels zijn gedrukt. Die kaarten worden elk jaar door de drukkerij geheel gratis geproduceerd. Vanaf september benaderen drie vrijwilligers de bedrijven en winkels om bestellingen te noteren. Op die manier is de opbrengst van de kerstkaartenactie een enorme bijdrage om het jaarlijkse tekort van de manege te dekken.

Dit keer had schilderes Jopie Nellestein uit Ede gekozen voor een winters gezicht op de Dorpstraat in Bennekom. ,,Dat was wel een beetje te merken’’, vertelt Hans Schlepers, ,,want in de winkels in Bennekom werden aanzienlijk meer kaarten verkocht. Aan de andere kant merk je ook dat veel bedrijven wat voorzichtiger worden met het versturen van nieuwjaarswensen. Het kost allemaal geld en crisis is dan eigenlijk al snel een ‘stopwoordje’. Mooi dus dat we samen met Henk Hulsbosch en Jan Diepenveen totaal meer dan 16.000 stuks kaarten hebben verkocht.’’

Afgelopen vrijdag werd het originele schilderij aangeboden aan de Bennekomse drukker. ,,Zo langzamerhand heb ik al een mooie serie. Ze hangen bijna allemaal op kantoor. Maar deze hang ik in de woonkamer. Immers ons woonhuis staat er op.’’ En volgend jaar? ,,Och, ik heb al vaker gezegd, als je ziet hoeveel plezier en ontspanning die gehandicapte kinderen bij Manege zonder Drempels beleven, dan kun je dat niet in de steek laten. Dus in 2013 gaan we weer 25.000 kaarten drukken’’, belooft Heij.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie