Evenement Ede Live verdwijnt bij Heideweek

13 februari 2013 om 00:00 Voorpagina

Het evenement, waarvoor bezoekers entreegeld moesten betalen, werd vorig jaar gehouden op de laatste zaterdag van de Heideweek. Organisator MaVer Holding uit Breda plaatste een groot podium op de Markt in Ede. Daar traden onder meer landelijk bekende artiesten als Kane, Miss Montreal en rapper Sef op. De organisatie kreeg van de gemeente Ede zesduizend euro subsidie voor het festijn en overige werkzaamheden in de Heideweek. Ondanks de grote opzet kwamen er destijds volgens Anneke Stins van MaVer Holding slechts 2500 bezoekers, waar op 5000 gerekend was.

‘Inwoners willen er niet voor betalen’ EDE - Ede Live, het muziekevenement dat vorig jaar voor het eerst was geprogrammeerd aan het einde van de Heideweek in Ede, gaat dit jaar niet door. Desondanks komt de Stichting Heideweek Ede wel met een ,,totaal nieuw alternatief”.

door Boy Imminck

,,Ook wij waren, naast MaVer en de gemeente, ook betrokken bij de organisatie van het evenement”, zegt voorzitter Peter van der Jagt van de Stichting Heideweek Ede. ,,Omdat de Heideweek altijd op een spectaculaire manier wordt geopend, wilden we ook de sluiting speciaal maken. De eerste editie van Ede Live toont mijns inziens aan dat Ede klaar is voor zo’n groot feest. Maar de boodschap is helemaal helder: inwoners willen er niet voor betalen.” Volgens Van der Jagt wordt de Heideweek dit jaar op sommige punten helemaal anders. ,,Ons grondprincipe is dat de activiteiten voor Edenaren tijdens de Heideweek gratis moeten zijn. We zijn achter de schermen hard bezig met alle voorbereidingen. Omdat sommige afspraken nog niet honderd procent vaststaan kan ik er nog niet teveel over zeggen. Wel wordt de opening totaal anders dan we gewend zijn. Bovendien zijn we in een vergevorderd stadium wat betreft een alternatief voor de laatste avond. Dit voorjaar hopen we de plannen bekend te kunnen maken.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie