Prijs voor pirouette der pelikanen

27 februari 2013 om 00:00 Cultuur

De nominatie komt voor de Bennekommer als grote verrassing. ,,Het is een enorme organisatie en het leuke vind ik dat internet erbij ingeschakeld werd. Mensen over de hele wereld konden reageren. Dat mijn werk dan zo beoordeeld wordt, is wel heel onverwacht ja.”

BENNEKOM - De Bennekomse fotograaf Wim Dimmendaal heeft een nominatie gewonnen bij de zesde Photography Masters Cup in Los Angeles. De Bennekommer won met zijn ‘Pelican Pirouette’ in de categorie Fine Arts. ,,Het is een hele leuke erkenning voor je werk”, zegt Dimmendaal. ,,Mijn vrouw noemt het applaus voor je werk, en dat is het eigenlijk.”

door Sander van Snippenberg

Tijdens zijn vakantie in de Verenigde Staten, vorig jaar, las Dimmendaal over de wedstrijd. ,,Ik dacht: ik stuur het maar eens in. Maar vaak hoor je er dan niets meer over. Deze keer wel.” Fotografen uit de hele wereld hadden in totaal meer dan 8500 foto’s ingezonden voor de prijzen van de Photography Masters Cup.

Dimmendaal nam de winnende foto vorig jaar januari in Bonita Springs, Florida. ,,Dat is bij de Golf van Mexico en dit was op een onbewoond eilandje waar we met een bootje naartoe gingen. Daar komen heel veel trekvogels langs en dat is een heel spectaculair gezicht.”

De Bennekomse fotograaf heeft de foto wel bewerkt. ,,Het is een beetje ‘digipainting’, schilderen met de fotografie als basis”, zegt hij daarover. ,,Ik heb de foto gemaakt, die vervolgens digitaal bewerkt tot aquarel en later de pelikanen er weer in teruggezet. Dan krijg je een heel bijzonder werp. Ik vind het een heel leuke expressieve techniek die veel mogelijkheden biedt.”

Deze techniek gebruikt Dimmendaal nu vaker. Hij wil op de Kunstmarkt Ede (23 maart op het Enka-terrein) meerdere van dit soort werken exposeren.

Meer informatie op www.photomasterscup.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie