Muzikale zwaargewichten in Sunday Jazzcafé

27 februari 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - Het podium van Sunday Jazzcafé in Het oude Politiebureau wordt zondag 3 maart vanaf 15.00 uur betreden door Nederlandse jazz-zwaargewichten.

Veelvuldig prijswinnaar Paul van der Feen (sax) wordt beschouwd als een van Nederlands toonaangevende saxofonisten. Van der Feen is één van de solisten van het Metropole Orkest en speelde onder andere met Chaka Khan en Al Jarreau. Hij leverde daar als solist een bijdrage aan het met met een Grammy Award beloonde album ‘54’ van John Scofield en het album ‘Ivan Lins and the Metropole Orchestra’ dat een?Latin Grammy won.

Gitarist Ed Verhoeff behoort tot de top jazz gitaristen van de nieuwe generatie in Nederland. Muziekmagazine De Gitarist omschreef zijn stijl als ,,fenomenale techniek, een prachtige karakteristieke sound en een harmonische diepte. En daarnaast is hij ongelofelijk veelzijdig.’’ Hij toerde met Mathilde Santing.

De band bestaat verder uit Carlos Matos (piano), Dave Breidenbach (bas) en Jeroen Vrolijk (drums), aangevuld met enkele Edese gastvocalisten. ,,In april en mei is er geen Sunday Jazzcafé. We zijn daarna pas weer terug op zondag 2 juni’’, sluit organisator Jessica Koomen af.

De toegang is gratis. Meer informatie: www.jessicakoomen.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie