Voorjaar in De Kijkdoos

27 februari 2013 om 00:00 Algemeen

BENNEKOM - Teunis Bunt (columnist) opent op twee maart de voorjaarstentoonstelling van De Kijkdoos in villa Erica. Ook valt er te luisteren naar gitaarmuziek van Ger Oosterhaven. De expositie biedt een markante combinatie van schilderijen van Jasper Hulshoff Pol en kunstwerken van Gerlinde Habekotté (driedimensionaal metaal) en Pauline M.M. Nijenhuis (acryl met borduurgaren).?

Jasper Hulshoff Pol?studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (afstudeerrichting Interaction Design). Hij is sinds 2001 werkzaam als kunstschilder, tekenaar, grafisch ontwerper en interaction designer. Jasper is bekend om zijn schilderijen van honden en ezels. Tijdens de Wageningse Culturele Ronde 2010 ontving hij de Publieksprijs voor zijn tekening ‘Ezeltje’.

Pauline M.M. Nijenhuis?groeide op in een bosrijke omgeving nabij Arnhem en studeerde aan de academie in Kampen. Daarna woonde en werkte ze geruime tijd in de Randstad. Sinds de terugkeer naar haar geboortestreek is haar belangstelling voor het bos verschoven naar het landschap in brede zin. Pauline plaatst tegenover een snelle en afstandelijke waarneming de traditie van de schilderkunst, waarin beelden langzaam en vanuit de fysieke handeling tot stand komen. Zij werkt vanuit een brede opvatting over schilderkunst, waarin ook ruimte is voor borduur- en collagetechniek.

Gerlinde Habekotté studeerde onder meer ook aan de Kampense Academie voor Beeldende Kunsten. Over haar werk zegt Gerlinde: ,,In staal kan ik het best de vormen maken die ik wil. Ik houd van de structuren van het rivierlandschap, de silhouetten van bomen, de draden en hoogspanningsmasten. Het bedrijventerrein aan de overkant van het kanaal, bouwplaatsen en rommelige terreinen. Met mijn werken wil ik werelden maken waar je in kunt dwalen. Met staal en het smeden ervan kan ik het naar mijn hand zetten, als het schrijven van een woord. Mijn werkwijze is intuïtief, al zoekend en bouwend ontstaat een beeld.”

Op www.dekijkdoosbennekom.nl is meer te zien en lezen over het werk van de kunstenaars. De tentoonstelling is vrij toegankelijk van 2 tot en met 17 maart (vrijdag tot en met zondag, 13.00 tot 17.00 uur), Ericapark 1, Bennekom (parkeren bij de RK-kerk).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie