Peters en Verbeek bij Live Stage

6 maart 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - Twee singersongwriters laten donderdag 7 maart van zich horen tijdens Live Stage Marnix in Cultura Café aan de Molenstraat 45. Het gaat vanaf 20.30 uur om Vannessa Peters en Marcel Verbeek.

Al heel lang wilde Live Stage Marnix Vanessa Peters strikken voor een optreden in Ede. Een paar jaar geleden trad ze op in een Edese huiskamer en vanaf toen werd de wens om haar voor een groter publiek te laten optreden alleen maar sterker. Vanessa Peters is opgegroeid in Dallas, Texas. Zij studeerde Engels aan de Texas A&M universiteit. Ze wilde een graad halen in ‘creative writing’ en ze wilde romans gaan schrijven. Ze ging echter voor een jaar naar Italië, waar ze gitaar leerde spelen en liedjes begon te schrijven. Haar liedjes zijn veelal ‘short stories’ die gaan over liefde, angst, verlies, vriendschap. In 2002 begon Vanessa Peters op te treden tijdens open podia en cafés in Houston. In 2003 kwam haar eerste album uit, getiteld Sparkler. In 2004 tourde ze solo door het land. In hetzelfde jaar nam ze haar eerste album op met haar Italiaanse begeleidingsband Ice Cream on Mondays. Deze cd Thin Thread, werd in januari in 2005 uitgebracht. In totaal maakte ze samen met Ice Cream on Mondays drie albums en in die tijd trad ze veel op in Europa en de USA. Ook maakte ze een aantal solo albums. Vanessa Peters komt niet alleen naar Ede, ze wordt vergezeld door twee begeleiders, onder wie Alex Akela, reeds bekend bij de trouwe bezoekers van Live Stage Marnix.

Marcel Verbeek (Eindhoven, 1979) is een singersongwriter uit Nijmegen. Als klein menneke hoorde hij de vijf broers van zijn moeder vaak zingen. Onvergetelijke klanken van Elvis, The Everly Brothers en Pat Boone.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie