Nieuwe eigenaresse Veldhuizen Ruitersport

6 maart 2013 om 00:00 Ondernemend

,,Die eerste zes maanden zijn ontzettend belangrijk geweest. Zo is de overgang voor de klanten niet zo groot en heb ik het netwerk met leveranciers leren kennen.”

LUNTEREN - Gerda van de Bovenkamp is begin dit jaar de nieuwe eigenaresse van Veldhuizen Ruitersport. Na een half jaar meedraaien is de winkel vrijdag geopend na een grondige herinrichting.

door Judith Tak

De winkel, sinds 1994 gevestigd in Lunteren, trekt klanten uit de wijde omgeving. ,,Toen ik van de vorige eigenaren hoorde dat ze wilden stoppen met de winkel, ben ik gaan nadenken over de mogelijkheden. Ik had al wel eens een handje geholpen in de zaak en ken het wereldje relatief goed, doordat ik zelf op recreatief niveau de ruitersport beoefende. Omdat ik het jammer zou vinden voor de omgeving als de winkel weg zou gaan, maakte ik het besluit om de winkel over te nemen.”

In aanloop naar de overname heeft Van de Bovenkamp zich georiënteerd op de ruiterwereld. ,,Ik heb om me heen gekeken naar andere ruitersportzaken en geluisterd naar de ideeën van klanten. De detailhandel is veel in beweging en dat geldt ook voor deze tak. Zo is de ruitersport veel meer onderhevig aan mode dan vroeger en moet je meegaan met de wisselende collecties. Maar uiteindelijk heb ik heel veel op mijn gevoel gedaan.”

Het resultaat is dat de winkel zich uitsluitend op de benedenverdieping van het pand bevindt. ,,Het is een stuk ruimtelijker opgezet. Zo heb ik minder voorraad in de winkel zelf en laat ik meer zien op showrekken.” Wat betreft de uitstraling van de winkel heeft Van de Bovenkamp gekozen voor een landelijke sfeer. ,,Het moest niet te chique worden. Ik wilde een plek creëren waar mensen na hun wedstrijd makkelijk binnenstappen om door te spreken hoe het is gegaan en waar ze elkaar kunnen ontmoeten met een kop koffie.”

Veldhuizen Ruitersport verkoopt alles op het gebied van de ruitersport. ,,En dat in de ruimste zin van het woord: van kleding en het leerwerk tot voeding. Er is een hoek voor de kleine ruiter, maar ook een groot aanbod voor de manegeruiter en de semi-professional. Op deze manier hoop ik echt een regiofunctie te krijgen. We zijn gevestigd op een plek met zoveel paardensport er om heen, je kan aan alle kanten het bos in en de hei op. Naast de verkoop van producten heb ik ook een reparatie en dekenwasservice als extra dienst voor de klant.”

,,De opening was een overweldigende dag met ontzettend veel mensen. De afgelopen maanden ontving ik al veel positieve reacties, ook via Facebook. Zo hield ik mijn klanten op de hoogte van veranderingen die plaatsvonden en zet ik de nieuwste acties en producten er op.” De diversiteit aan mensen die ze in de zaak ontvangt, vindt Van Veldhuizen erg leuk. ,,Van het kleine meisje dat rubberen laarsjes komt halen om voor het eerst paard te rijden tot de geoefende ruiter die precies weet wat hij wil.”

Veldhuizen Ruitersport is gevestigd aan Klomperweg 92 in Lunteren en is dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00. Tel. 0318 487374.

Foto:

Gerda van de Bovenkamp is de nieuwe eigenaresse van Veldhuizen Ruitersport in Lunteren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie