Conservatorium

6 maart 2013 om 00:00 Cultuur

BENNEKOM - De Bennekomse sopraan Tineke Roseboom en Gan Sun (piano) geven vrijdag 8 maart een concert in De Kijkdoos. Zij werkten al tijdens hun muziekstudie samen als zang-piano duo.

Zij zingen eerst liederen van componisten uit de romantische periode, die zich hebben laten inspireren door sprookjes: Schubert, Mendelssohn en Schumann. Zo komen dwergen, heksen, Gretchen, Klaas Vaak en nog andere figuren voorbij. Daarna staan op het programma ‘Quatre Chansons de Jeunesse’ van Debussy en ‘Five Elizabethan Songs’ van I. Gurney. Deze verzamelwerken worden omlijst door composities van E. Satie en R. Quilter.

Tineke Roseboom behaalde vorig jaar haar bachelor diploma aan het ArtEZ. Zij treedt regelmatig op in binnen- en buitenland en is een veelgevraagde soliste bij diverse koren.

Tineke is ook educatief actief. Zij heeft haar eigen zangpraktijk in Bennekom, is als docent verbonden aan Koorschool Midden - Gelderland?en?muziekschool ‘t Venster. Ook is zij als gastdocente verbonden aan zangschool ‘Style Music Studio By Julee’ in Wenzhou (China).

Gan Sun ging al op haar 15e naar het conservatorium in China. Na afstuderen kwam zij in 2008 naar Nederland om verder te studeren aan het ArtEZ in Arnhem, waar zij in 2012 afstudeerde.

Het concert vindt plaats in de expositieruimte, Ericapark 1, Bennekom (aanvang 20 uur, zaal open 19.45). Parkeren bij de RK-kerk, rotonde Heelsumseweg.

Het programma staat op dekijkdoosbennekom.nl. Toegang gratis voor Kijkdoosleden. Niet-leden betalen tien euro; tot en met 25 jaar 4 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie