The Nits met Malpensa in Cultura

6 maart 2013 om 00:00 Cultuur

BENNEKOM - Aurelia Saxofoon Kwartet verzorgt zaterdag 9 maart een concert in de Bennekomse Oude Kerk. Het kwartet wordt beschouwd als één van de meest toonaangevende saxofoonkwartetten ter wereld. Enkele recensies: ,,ontroering en humor bij Saxofoonkwartet’’, ,,…beneemt je de adem’’, ,,…intense frasering’’.

De leden maken deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble en spelen regelmatig in orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest.

Voor de pauze heet hun programma ‘Bach meets Shostakovich’: afwisselend een prelude en fuga van Bach gevolgd door een prelude en fuga van Shostakovich. Na de pauze muziek die specifiek voor het Aurelia is gecomponeerd. Het concert wordt afgesloten met Astor Piazolla’s ‘Four for Tango’: oorspronkelijk geschreven voor een strijkkwartet in de stijl van tango nuevo. Anders dan u mogelijk verwacht. De kerkzaal is open vanaf 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kunnen bij de ingang van de kerk worden gekocht en de entreeprijs is 15 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor studerenden. Jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang.

Meer info: Ton Kamphuis, tel. 0318-418268 of concertenbennekom@hotmail.nl.

EDE - The Nits zijn niet meer weg te denken in de Nederlands popmuziek! Ze treden vrijdag 15 maart met zijn drieën (Henk Hofstede gitaar, Robert Jan Stips en Rob Kloet op drums) op in Cultura.

Vorig jaar was Robert Jan Stips solo nog te zien in Cultura en dat smaakte naar meer, dus reden om de voltallige band uit te nodigen.

Sinds het debuutalbum in 1978 is Nits een niet meer weg te denken vaste waarde binnen de Nederlandse popmuziek. Natuurlijk door de indrukwekkende historie van de band met grote hits als ‘Nescio’ en ‘In The Dutch Mountains’, maar vooral door de wijze waarop ze door de jaren heen het kwaliteitsniveau van hun muziek vast hebben weten te houden.

Die volstrekt unieke status bezitten ze niet alleen in eigen land, maar ook in vele andere landen. De bandleden houden van reizen; van andere culturen, nieuw horizonnen, invloeden opzuigen. Dat vind je vaak terug in hun songs en zeker op dit nieuwe sfeerrijke album. Ook live in het theater nemen de Nits je via ‘Malpensa’ met een groots muzikaal gemak mee naar plekken als het Egyptische Tahrir-plein, Keulen, Bern, Berlijn, New York. Vorig jaar was Robert Jan Stips solo nog te zien in Cultura en dat smaakte naar meer, dus reden om de voltallige band uit te nodigen. ‘Malpensa’, is het 25e Nits album dat onlangs verscheen is onder meer opgenomen in de Utrechtse Kytopia studio, waar onder meer Colin ‘Kyteman’ Benders een bijdrage leverde, in Castel Burio in Piemonte (Italië) en uiteraard in de vertrouwde eigen studio De Werf in Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie van Cultura, telefoon 0318-672800 of www.cultura-ede.nl. Het concert begint om 20.15 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie