Gezamenlijk duo-concert EKE en EME

6 maart 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - Twee Edese verenigingen verzorgen op zaterdag 23 maart een gezamenlijk concert. Het betreft hier het muzikale optreden van De Egerlander Kapel Ede, terwijl het ENKA Mannenkoor Ede het vocale gedeelte voor haar rekening neemt.

De Egerlander Kapel is opgericht in 1976 en sindsdien uitgegroeid tot een actieve vereniging die een belangrijke plaats inneemt in het culturele leven van Ede. De muziekstijl die de kapel brengt komt uit de buurt van het Egerland, het grensgebied van Duitsland en Tsjechië. Tot op vandaag de dag wordt deze muziek wereldwijd nog overal gespeeld.

De kapel telt twintig leden en verzorgt optredens in binnen- en buitenland. Zo neemt men jaarlijks deel aan het zomerfeest in Kleef. In 2005 is deelgenomen aan het Blaaskapellenconcours in Muntendam en de kapel promoveerde dat jaar naar de topklasse. Voor de concerten worden er ‘s middags workshops georganiseerd voor zangliefhebbers. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven: 0318-637056 of 06-13055047. De workshops vangen aan om 16.30 uur en het duo-concert begint om 20.00 uur. De activiteiten vinden plaats in De Open Hof aan de Hoflaan 2 in Ede. Toegang: vijf euro. Kaarten verkrijgbaar bij de leden, Primera Bellestein en Hoog Maanen, Novita Bennekom en bij de ingang van de zaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie