Daar ben je dan

6 maart 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - Margriet Eshuijs is een graag geziene gast in Cultura. Samen met haar fantastische band onder leiding van Maarten Peters is zij vrijdag 8 maart te gast in Cultura.

Een concert van Margriet Eshuijs is nooit hetzelfde maar altijd van een klasse apart. De liedjes die Maarten Peters schreef voor Margriet, voor zichzelf en voor vele andere Nederlandse artiesten zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Kaarten voor het theaterconcert zijn à 21,00 euro (inclusief, koffie pauzedrankje en garderobe) verkrijgbaar via de receptie van Cultura op telefoonnummer 0318-672800 of www.cultura-ede.nl. Het concert begint om 20.15 uur.

Margriet Eshuijs maakt muziek met een hart en een ziel. Ze wordt zestig, zit veertig jaar in het vak en dat is de aanleiding voor een heel speciaal concert. Mijmerend over vroeger, gepassioneerd zijn in het nu en inspirerend zingen over een groot verlangen. Een van Nederlands meest geliefde en onderscheiden popzangeressen laat horen en zien waarom ze bij de absolute top hoort en dat ze met haar onweerstaanbare stem en warme persoonlijkheid een echt podiumdier is. Ze is uniek omdat ze kiest voor authentiek, songmateriaal en ze zingt dat met een natuurlijke vanzelfsprekendheid.

Margriet kan als geen ander zingen over het mooie leven, over de liefde, over hoop en troost. De inspiratie is heel dichtbij en juist daarom herkenbaar zoals de liedtekst over haar nichtje Rose, het verhaal over “haar” House for sale, de woorden in de tekst van God is asleep. De muziek klinkt altijd verrassend, rijk als Haute couture geschreven door Maarten Peters. De kleine anekdotes geven een kijkje achter de schermen, zoals de samenwerking met Ali B waar het wonderschone liedje “Daar ben je dan” uit voort is gekomen.

Als bekroning komen er maar liefst twee cd’s uit met nieuw songmateriaal waar uit gekozen wordt voor dit bijzondere concert. “Daar ben je dan” is haar allereerste Nederlandstalige album en ‘The shadows of your heart’ haar nieuwe Engelstalige album. Margriet zingt op ‘Daar ben je dan’ liedjes die Maarten Peters speciaal voor haar maakte en een hele mooie exclusieve selectie uit de liedjes die hij schreef voor onder anderen Liesbeth List, Rob de Nijs en Syb van der Ploeg.

“The shadows of your heart” is het titellied van haar nieuwe Engelstalige popalbum vol met liedjes over het gevonden geluk in Venetië, over intense tederheid en melancholie.

‘Daar ben je dan’ is een concert van het allerhoogste niveau dat u niet mag missen. Luisteren en wegdromen bij prachtige songs, inspirerende teksten, mooie meerstemmige samenzang, fantastisch gitaarspel verweven met de klanken van de vleugel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie