Doelpunten: Johan Westerink 1-0; Nick Fransman 2-0; Nico van Roekel 2-1.

6 maart 2013 om 00:00 Voetbal

Advendo had in de winterstop mooie uitslagen genoteerd op veelal kunstgras. Nu, op een gewoon grasveld, waar het om het echie ging, gaven de Ederveners niet thuis tegen DSV’61: 2-1. Ook speelde er weer een oude kwaal op. Kort na de rust miste Mark Jansen een strafschop. ,,Dan had ik het nog wel eens willen zien’’, zei Cees Spek. De trainer kon onmogelijk tevreden zijn over vooral het optreden in de eerste drie kwartier. ,,We hadden wel veel bal bezit. Maar de eindpass ontbrak. Het was allemaal net niet.’’ Ook waren veelal de tweede ballen voor de thuisclub. Bijvoorbeeld na een dik half uur. Johan Westerink schoot vanaf een meter of dertig over doelman Django Donker: 1-0. Op slag van rust viel de 2-0. ,,We stonden niet goed bij een vrije trap’’, had Spek gezien. In het tweede bedrijf kreeg Advendo ook na de gemiste strafschop goede kansen voor vooral Jansen. ,,DSV verdedigde massaal. Gooide lijf en leden voor de bal’’, aldus Spek. De aansluitingstreffer van Nico van Roekel was te laat.