Doelpunten: Jeffrey van de Berg1-0; Altay Tomruk 1-1; Sergio Ommel 2-1; Gert Labots 3-1 en 4-1; Ruben Rip 4-2.

6 maart 2013 om 00:00 Voetbal

Het zijn moeilijke tijden voor DTS Ede. De hekkensluiter verloor in Alphen aan de Rijn met 4-2 van het op de voorlaatste plaats staande ARC. DTS wacht al acht wedstrijden op punten, en de doelcijfers 4-25 liegen er niet om. ,,De eerste helft was matig. Maar op basis van de tweede helft ben ik er van overtuigd dat punten niet kunnen uitblijven”, meende Speelziek. De thuisclub nam een 1-0 voorsprong. ,,Doelman Yilmaz hield ons in de wedstrijd, en redde een aantal malen subliem”, had de trainer genoteerd.

Jordi Vink stelde Altay Tomruk in staat de gelijkmaker te scoren. Maar ARC zette even aan, en ging met een 3-1 voorsprong rusten. Na rust speelde DTS beter. ,,Ik heb de spelers een compliment gegeven voor de wijze waarop zij hebben gestreden”, vervolgde Eric Speelziek. De coach zag Ruben Rip de 4-2 scoren. DTS gooit de handdoek zeker nog niet in de ring. ,,Eens komt de ommekeer, die punten gaat opleveren”, besluit de trainer strijdvaardig.