FC Jeugd trekt winst over de streep

6 maart 2013 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Hicham Largo 1-0; Erdal Topal 2-0; Erdal Senyer 3-0; Ceron Disveld 3-1; Youness Lahnine (e.d.) 3-2; Mohamed ben Ahmed 4-2.

EDE - ,,Ja, het was moeizaam. Teveel spelers liepen uit de discipline”, aldus de goed spelende middenvelder Raldy Haastert.

door Eip Janssen

De Edese vierdeklasser FC Jeugd veroverde tegen HAVO een geruststellende 3-0 voorsprong. Maar in het laatste kwartier, en zeker na de 3-2, werd het billenknijpen.,,Er werd op het middenveld dom balverlies geleden”, had trainer Habib al Mohsinawi gezien. Daaruit scoorde Ceron Disveld de 3-1. Niet lang daarna ging Kevin van der Mark in de fout. De doelman liep onder een corner door, en via het hoofd van aanvoerder Youness Lahnine kwam HAVO dichterbij. ,,De oorzaak? Zij speelden na rust veel aanvallender. Bij ons vielen de linies uit elkaar”, analyseerde Van Haastert verder.Op een bar slecht veld werd het een matige wedstrijd. ,,Wij hadden besloten HAVO te laten komen. Het is een counterploeg, en de tactiek werkte wel”, meende de FC Jeugd trainer.Hij zag dat HAVO gevaarlijk werd uit standaard situaties. Maar verder was het de thuisclub die kansen kreeg. Met wat meer geluk had Youness Lahnine de score geopend, maar doelman Haans stond op zijn post. FC Jeugd kreeg rond de twintigste minuut loon naar hard werken. Het was Hicham Largo die met een bekeken puntertje in de uiterste hoek de score opende: 1-0.

,,Wij gingen steeds beter spelen. Het middenveld met Erdal Topal, Hicham Largo en mijn persoontje had de zaak goed onder controle”, oordeelde Raldy van Haastert. Maar met nog een minuut of twee te spelen in het eerste bedrijf leek HAVO langszij te komen. Uit een corner kopte Maikel Milder rakelings naast. ,,Daar ontsnapte FC Jeugd. Even stond de organisatie niet goed”, constateerde Al Mohsinawi.In het tweede bedrijf trok HAVO het initiatief naar zich toe, maar was het juist de thuisclub die scoorde. Een prachtige aanval, waarbij Umit Senyer een hoofdrol speelde, leverde de 2-0 op. Zijn voorzet van rechts werd terug gelegd door Erdal Senyer, en ‘man of the match’ Erdal Topal aarzelde geen moment: 2-0. Het werd 3-0 door een doelpunt van Erdal Senyer. ,,Dan denk je op rozen te zitten. Maar daarna vallen er uit het niets twee tegendoelpunten”, meende het duo Van Haastert en Al Mohsinawi. HAVO zette aan voor een eindsprint, maar de geroutineerde FC Jeugd invaller Mohamed Ben Ahmed besliste anders. Hij kreeg de bal uit de kluts, schoot in, en aanvoerder Milder zou hands hebben gemaakt. De goed leidende scheidsrechter Van der Werff legde de bal op de stip, dit tot woede van de gasten. De FC Jeugd spits liet zich niet afleiden, en de 4-2 zege was een voldongen feit. ,,Dat is de klasse van Ahmed. Hij ruikt zijn mogelijkheden. Het was geen beste wedstrijd van onze kant. De ploeg verslapte het laatste kwartier, mede door het zware veld. De kans op een prijs is reëel”, besloot de optimistische Raldy van Haastert.