FotoJvMourikW'burg

Van Gent Finaleweken Ede: DTS Ede weet weer wat verliezen is

31 maart 2018 om 18:01 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Veertien wedstrijden op rij was DTS Ede ongeslagen. Na de 3-0 nederlaag bij WNC in Waardenburg weet DTS Ede weer wat verliezen is.

,,We hebben de wedstrijd het eerste kwartier verloren'', concludeerde Jeroen Spies. ,,We waren niet bij de les.'' Niek Vrijbrief en Vincent Verheul zetten WNC op een 2-0 voorsprong.

,,Daarna gingen wij wel voetballen. Via Mohamed Laukili (op archief foto) kregen wij twee grote kansen, waarvan er één tegen de lat kwam. Ook Jamal Ouassif had twee keer de mogelijkheid voor de aansluiting te zorgen. Maar we verzuimden de trekker over te halen. Het had minimaal gelijk moeten staan bij de rust. En dan had ik het nog wel eens willen zien'', keek de DTS trainer terug.

Ook na de rust wilde de 2-1 niet vallen. Bram Holtman en Haikaz Vervaart waren er dicht bij. Waar de Edenaren niet wisten te scoren, gooide Willem Paul van der Heijden de wedstrijd definitief in het slot: 3-0. De jeugdige Niels van Steenbeek maakte nog zijn debuut.

,,Al met al een terechte nederlaag. Dit kan een keer gebeuren. Zaak is zaterdag bij Delta Sports dit direct goed te maken. Met hen hebben wij nog een appeltje te schillen. Thuis verloren wij met 0-2.''

DUNO won wel en lijkt met negen verliespunten nu uit zicht. ,,Dat speelde meer bij anderen dan bij mij. Zij hebben het beste team en worden kampioen. Wij gaan proberen de nacompetitie te halen'', besluit Jeroen Spies.