Kwaliteit te kort

13 maart 2013 om 00:00 Voetbal

Jan Fluit, oud trainer van Advendo, trok al voor het eindsignaal zijn conclusie. ,,We kwamen kwaliteit te kort. Zeker ook omdat ik niet over belangrijke spelers als Lennart Ploeg en Evert Bouw kon beschikken. Scoor je in het eerste half uur een of twee keer, dan heb je een kans. Nu was het eigenlijk al na een helft gelopen. Ik heb ook Marco Bouw, die licht geblesseerd was, uit voorzorg gewisseld. Advendo is een titelkandidaat. Wij moeten de punten tegen bijvoorbeeld Stroe, de eerst volgende tegenstander, zien te pakken.’’

Ky Jong Chen

Ky Jong Chen heeft zaterdagavond zomaar uit het niets een klaplong opgelopen. De speler van Ede/Victoria zal de eerste dagen nog in het ziekenhuis bivakkeren.

,,De arts heeft hem verteld dat hij minimaal 4 tot 6 weken nodig heeft om te herstellen’’, zegt trainer Mike Denissen. ,,Voor hemzelf dus heel vervelend. Voor ons een goede basiskracht, die we voorlopig kwijt zijn. Wetende dat we de aankomende drie weken tegen vier directe concurrenten moeten spelen, is dit wel een grote aderlating.’’

Ali Alkan

DTS spits kookte zaterdag na de wedstrijd tegen CSV Apeldoorn van woede. In een zo op het oog normaal duel kreeg de DTS spits ‘geel’ voorgeschoteld. Daardoor mist Alkan de derby tegen collega hoofdklasser Bennekom, dat zonder schorsingen aan de derby begint.

Kamal Hamdaoui

Blauw Geel ‘55 spits Kamal Hamdaoui kreeg na zijn rode kaart tegen Go Ahead K aanvankelijk een schorsing van vier wedstrijden opgelegd. Hij ging succesvol in beroep. Hamdaoui zag zijn straf verminderd naar een wedstrijd, die tegen FC Zutphen werd uit gezeten.

Wesley van de Kraats

Voor Edesche Boys speler Wesley van de Kraats is het seizoen naar alle waarschijnlijkheid over. ,,In de slotfase van de eerste helft kwam ik in botsing met de spits van Oranje Wit. Ik maakte een sliding om de bal te blokkeren. Hij viel op mij, en daarbij heb ik twee ribben gebroken. Het herstel duurt acht tot tien weken”, aldus Van de Kraats.

Melis Versteeg

Scheidsrechter Melis Versteeg, ook assistent-trainer bij FC Jeugd, stond gepland om SC Oranje -AZ2000 in de zaterdag vierdeklasse A te fluiten. ,,Dat leek me wel een mooie wedstrijd. Een derby tussen twee ploegen die nog kans maken op het kampioenschap en/of promotie”, steekt Versteeg van wal.

De Veenendaalse scheidsrechter werd om 11.45 uur gebeld door SC Oranje dat het veld onbespeelbaar was. ,,Ik fluit nu zo’n zeven jaar, en nog nooit nagecheckt of het klopt. Er werd namens de club gesproken, en ik ging er van uit dat dat klopte”, vervolgt Versteeg. De rijschoolhouder besloot wat lessen in te lassen, en vervolgde zijn werkzaamheden. ,,Maar om 14.20 uur werd ik gebeld waar ik bleef. De teams waren allang aan de warming-up bezig. Ik heb ze verteld dat ik gebeld was. Ik heb de weekenddienst van de KNVB gebeld, en zij zeiden verder machteloos te staan”, licht Melis Versteeg toe.

Hij hoorde tot zijn verbazing mediaberichten dat er sprake zou zijn van autopech. ,,Ja, heel bizar. Je wilt als scheidsrechter nooit in het middelpunt van de belangstelling staan, en zo al helemaal niet.” Trainer Patrick Baltus (SC Oranje) belde nog op om van Versteeg te horen hoe het nu precies was gegaan. ,,Ik heb het hem uitgelegd. Natuurlijk baalde de trainer ook. Zijn spelers hadden voor niets een warming-up gedaan, en de reglementaire tijd gewacht.”

Was alsnog gaan geen optie? ,,Nee, toen was ik aan het lesgeven, en je kunt dat niet zo maar beëindigen”, grapt Versteeg. De scheidsrechter heeft van de KNVB al gehoord dat de wedstrijd door de weeks wordt vastgesteld, en hij de leidsman zal zijn. Melis Versteeg, een accuraat man, is voortaan wel van plan even het telefoontje te checken. ,,Dit overkomt me geen tweede keer”, besluit hij.

Nick de Bondt

KNVB-coach Wim van Zwam heeft zijn definitieve selectie bekend gemaakt voor de twee komende oefenwedstrijden eind maart. Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar treft dan Tsjechië en Kroatië. Onder 19 speelt op donderdag 21 maart eerst thuis, in Werkendam, tegen Tsjechië. De aftrap op het complex van Kozakken Boys is om 18.30 uur. De wedstrijd tegen Kroatië volgt vier dagen later, op maandag 25 maart. Dat duel speelt Oranje op Kroatische bodem om 16.00 uur.

Otterloër Nick de Bondt is geselecteerd voor het duel tegen Tsjechië. Voor de ontmoeting tegen Kroatië, staat hij op de stand-by lijst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie