Doelpunten: Myron de Bruyne 0-1; Cem Köse 1-1.

13 maart 2013 om 00:00 Voetbal

,,Ik heb dubbele gevoelens na het gelijke spel tegen FC Zutphen. De eerste helft was van onze kant heel matig, maar je komt voor. En dan zo’n onverdiende strafschop tegen. Heel zuur, maar objectief gezien is de 1-1 misschien wel terecht”, aldus Blauw Geel trainer Marcel van der Hoop. Hij zag zijn ploeg matig starten. De spelers leden veel balverlies, en een achterstand leek een kwestie van tijd. Maar het liep anders. ,,Een combinatie tussen Dick Hoefakker en Simon Kooiman werd benut door Myron de Bruyne. Hij kopte de bal perfect in”, had Van der Hoop genoteerd.

Blauw Geel leek de rust met een voorsprong te halen, maar de scheidsrechter van dienst oordeelde anders. ,,Dick (Hoefakker, red.) gleed de bal in het strafschopgebied weg. In mijn ogen een correcte sliding, maar tot verbazing van vriend en vijand werd de bal op de stip gelegd”, somberde de trainer. De thuisclub wist met het buitenkansje wel raad:1-1. ,,In de tweede helft liep het veel beter. Blauw Geel was beter, maar wist de kansen niet te verzilveren”, vervolgde Marcel van der Hoop. Hij moest in de slotfase toezien dat doelman Michel van Beek zijn ploeg in de race hield.