Onder de Leden

13 maart 2013 om 00:00 Voetbal

* Cees Spek doet er alles aan dat collega trainer Manfred Knevel de weddenschap van Jaap van Doorn, die er om gaat of de Advendo spits er minimaal 17 maakt, wint. Immers zette hij Van Doorn al eens op de bank, en liet hem ook een paar keer op de nummer 10 spelen. Tegen SDS werd het na een valse hattrick van Van Doorn te link voor Spek. Met nog een dikke 20 minuten op de klok werd de nummer 9 van Advendo gewisseld. ,,Je hebt er genoeg gemaakt’’, draaide Spek er niet om heen.

* De nieuwbakken voorzitter Henk Duijts van Advendo liet weten dat er weinig nieuws vanuit Ederveen te melden was. Ja, het enige was dat men Café Marktzicht aan het afbreken is. ,,Het voordeel nu is dat ik eerder thuis ben’’, lachte de preses. Overigens was dat zaterdagavond niet het geval. Mede vanwege de derby tegen SDS was er een dj en bleef de kantine langer open.

* Behalve het schenken van koffie in de bestuurskamer, heeft Jannie van Vliet nog meer positieve invloeden binnen Advendo. Zij wilde perse dat haar (blessure)gevoelige zoon Bernard zich helemaal zou intapen tegen DSV. Als hij dat niet had gedaan, had hij tegen SDS niet kunnen spelen. ,,Want nu bleef een trap zonder gevolgen’’, beweerde de praatgrage koffiedame.

* DTS Ede leed al negen nederlagen op rij. De volgende wedstrijd is uitgerekend tegen plaatsgenoot Bennekom. ,,En dat is tien”, zal wel niet van de lucht zijn. Of heeft DTS het beste bewaard tegen de toekomstige club van Eric Speelziek?

* Bij DVO beginnen de thuiswedstrijden steevast een stief kwartiertje later. De omhoog gespoten confetti moet eerst van het plafond worden verwijderd. Dat geeft een amusant beeld, van een vrijwilliger met een lange stok. Vast een hengelaar. Is tape aan het plafond geen oplossing? Dan krult de confetti zich vanzelf vast, en dat scheelt veel kostbare tijd.

* De deuren in de sporthal bij DVO zijn stressbestendig. Ondanks dat de woedende gewisselde Martijn van den Goorbergh met een ferme trap zijn frustratie uitte, gaven de deuren geen krimp.

* Dat deed ook coach Jacko Vermeer niet. Hij keek de andere kant uit. Volgens vele toeschouwers bewust, want zij begrepen de wissel ook niet.

*Jos Roseboom lijkt de ‘Mark van Bommel’ van DVO te worden. Net als de PSV aanvoerder riep hij Jasper Broenink bij zich. Op niet mis te verstane wijze kreeg de koppelgenoot te horen, dat het tegen PKC om een topper ging, en niet om een theaterstuk.

* Broenink kan overigens zo bij het toneel. Zijn verongelijkte blik na elke mislukte actie zou in Hamlet niet misstaan.

* De worsten die de Bultside bij DTS Ede uitdeelde, vonden gretig aftrek. Soms met twee of drie tegelijk per persoon. Dat kon ook gezien het geringe aantal toeschouwers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie