Kleinschalig wooninitiatief Zorg voor Zorg

20 maart 2013 om 00:00 Regio

WEKEROM - Stichting Zorg voor Zorg houdt donderdag 18 april een informatieavond over een nieuw kleinschalig wooninitiatief in Wekerom. Het doel van de informatie avond is kennismaken met de initiatiefnemers en informatie delen over de woonvoorziening.

In de woning wordt straks 24-uurs zorg geboden aan maximaal vijf bewoners. De woonvoorziening is geschikt voor jongeren en jongvolwassenen vanaf 17 jaar met een verstandelijke beperking, eventueel in combinatie met een psychiatrische stoornis zoals Autisme of ADHD.

De woning moet voor de toekomstige bewoners het fundament van hun bestaan worden: een veilige en overzichtelijke woonomgeving waarin de persoonlijke mogelijkheden en woonwensen van de bewoners centraal staan. De begeleiding is hierin ondersteunend en dienstbaar in plaats van richting bepalend.

Zorg voor Zorg wil de bewoners en hun eigen netwerk (familie, vrienden, kennissen) actief betrekken bij de invulling van de geboden zorg. Het is belangrijk dat de bewoners kunnen meedoen in de buurt en hiervoor gaan de initiatiefnemers actief op zoek naar de mogelijkheden.

Er zal in de begeleiding van de bewoners gebruik worden gemaakt van een zeer gebruiksvriendelijk digitaal rapportage systeem. Hierbij kan iedereen, die in het ondersteuningsplan van de bewoner gekoppeld is, online zijn bevindingen kwijt.

Stichting Zorg voor Zorg is een kleinschalige en persoonsgerichte zorgorganisatie. Zij bieden levensloopbegeleiding in diverse vormen van ondersteuning, begeleiding, training en opvang vanuit twee locaties in de provincie Gelderland. De kleinschaligheid van Zorg voor Zorg biedt veel ruimte voor zorg op maat en het zorgt ervoor dat zij toegankelijk zijn, flexibel zijn en er een vast aanspreekpunt is.

u Info: Marco Cattel tel. 06-31044025, info@zorgvoorzorg.net .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie