Doelpunten: Gert Jan Barneveld (e.d.) 0-1; Bernard van Vliet 0-2; Frank de Jong 1-2.

20 maart 2013 om 00:00 Voetbal

In de strijd om de bovenste plaatsen maakte Advendo’57 geen fout. Bij het laaggeklasseerde SEH werd met 1-2 gewonnen. In Heerde heersten de Ederveners de eerste helft. ,,Het positiespel was zeer goed van onze kant’’, meende Cees Spek. ,,Dat leverde ook kansen op.’’ Maar zowel Jaap van Doorn als Martijn van den Dikkenberg zagen geen kans de openingstreffer te scoren. Die viel kort voor rust. Een voorzet van Van Doorn met door doelman Gert Jan Barneveld, net voor de neus van Nico van Roekel in eigen doel geslagen: 0-1. In het tweede bedrijf aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. De 0-2 was ook vrij curieus. Een vrije trap van Bernard van Vliet werd door vriend en vijand gemist. In het laatste gedeelte ging SEH alles of niets spelen. Advendo kwam daardoor niet meer uit de voeten. Al in extra tijd was er een strafschop, die door Frank de Jong werd benut. Afgetrapt werd er niet meer. Advendo zag ook BAS winnen, waardoor het verschil met de koploper twee punten blijft. Op Paaszaterdag komt de ploeg uit Biddinghuizen op bezoek in Ederveen. Zeewolde staat weer twee punten achter op Advendo.