Doelpunten: Lesley Landweer 1-0; Romy Siera 2-0; Samantha Stojanovic 3-0; Linda Helbling 3-1; Linda Helbling 3-2.

20 maart 2013 om 00:00 Voetbal

De nummers 4 en 5 van de Topklasse streden zaterdag in Leiderdorp tegen elkaar. Na een 3-0 achterstand wisten de Edesen niet verder meer te komen dan een 3-2 eindstand.

RCL had een droomstart: In minuut 5 schoot Lesley Landweer de 1-0 al binnen uit een vrije trap. DTS had moeite met het felle spel van RCL en kwam amper aan voetballen toe door veel balverlies en een gebrek aan strijdlust. Dus was het niet verwonderlijk dat in de 24e minuut de 2-0 werd gemaakt door Romy Siera. Ook nu hadden de bezoekers geen antwoord en keken zij in de 39e minuut zelfs tegen een 3-0 achterstand aan toen Samantha Stojanovic binnentikte. Op slag van rust werd het toch nog 3-1. Linda Helbling schoot in de verre hoek. De tweede helft was er weinig verbetering bij DTS. Maar ook RCL wist niet meer te overtuigen. Dus was er nog hoop voor de Edese vrouwen.

Helemaal toen Linda Helbling een vrije trap benutte: 3-2. Verder liet RCL het echter niet komen.