Assistent

20 maart 2013 om 00:00 Voetbal

Assistent- scheidsrechter Andree van de Kraats keek bij Blauw Geel’55 - Sparta E noodgedwongen geblesseerd toe. ,,Ik ben vorige week tegen FC Zutphen geblesseerd uitgevallen. Het ging echt niet”. Van de Kraats stopt na dit seizoen met vlaggen bij de Blauw Geel hoofdmacht. Over de redenen die daartoe hebben geleid, liet de vlaggenist zich verder niet uit.

Martin Henzen

De selectie van Advendo’57 zal er komend seizoen behoorlijk anders uitzien. Want inmiddels heeft ook Martin Henzen besloten te stoppen. Henzen, bezig aan zijn misschien wel zijn beste jaar in de hoofdmacht, kan het voetballen niet meer combineren met zijn werkzaamheden als mede-eigenaar van HSD vochtbestrijding uit Ederveen.

Promotie/Degradatie

Het competitie einde is nog niet in zicht. Maar de voetballiefhebbers bestuderen de kansen op promotie of degradatie. Op dit moment is slechts Bennekom, mits het hoofdklasser blijft, verzekerd van een periodetitel. En de daaraan verbonden P/D strijd om Topklasse voetbal te bereiken. DTS Ede lijkt een terugkeer naar de eerste klasse nauwelijks meer te kunnen ontlopen.

Op promotie koers liggen nog Advendo’57, Lunteren, FC Jeugd, Otterlo en Fortissimo. Waar Blauw Geel ‘55 P/D wedstrijden naar de tweede klasse wil ontlopen, kunnen SDS ‘55, Ede/Victoria en Harskamp de competitie zonder zorgen uitspelen. Ede/Victoria hoopt stiekem nog een periode te pakken. Edesche Boys is de enige gemeentelijke club die al zeker is van promotie. het opheffen van de zesde klasse is daar de oorzaak van.

Attractief

Het spelniveau mag in de gemeente Ede dan wel niet altijd hoog zijn, attractief is het gemiddeld wel. Tot en met de afgelopen weekeinde gespeelde wedstrijden zagen de toeschouwers gemiddeld 3,42 doelpunten per wedstrijd. Met als uitschieters Lunteren, Harskamp en Edesche Boys waar de voor- en tegen doelpunten de tachtig al zijn gepasseerd.

Extra ALV

KSV Fortissimo heeft voor komende maandagavond 25 maart een extra Algemene Ledenvergadering uitgeschreven. Op de agenda staat de voorbereiding van de bouw van nieuwe Kleedkamers.

De Edese vierdeklasser, waar de voorzittersfunctie nog vacant is, hoopt dat de leden willen instemmen met de plannen.

Bennekom

Het verlies van Bennekom tegen DTS is extra zwaar. Want door gele kaarten zijn Ahmet Kilic en Marco van Rooijen geschorst voor de wedstrijd tegen Quick Boys. Door blessures is ook het meespelen van Rogier Wissink, Reza Ngarigota (allebei ook al afwezig tegen DTS Ede) en Rogier Gerritsen twijfelachtig.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie