Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: FC Jeugd zet opmars voort

1 april 2018 om 17:02 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE FC Jeugd heeft zondagmiddag op eigen veld een belangrijke 4-0 zege behaald op naaste concurrent Nederhorst in de strijd nacompetitievoetbal te halen.

Daarvoor is een plek bij de eerste vier teams voldoende. Ook verlengde de Edese zondag derdeklasser met de zege de sinds 26 november 2017 bestaande ongeslagen status.

Trainer André Hagen kon geen beroep door op de nog geschorste spelers Achraf Benahmed en Mustafa Tirgil. ,,Ook Kamal Hamdaoui was wegens werkzaamheden afwezig. Gelukkig stelde Kemal Kandimir (FC Jeugd 5) zich wel beschikbaar. En daar was ik niet alleen vooraf maar ook achteraf erg gelukkig mee", keek Hagen terug.

In de eerste helft liep het nog niet gesmeerd. Nederhorst was agressiever en kreeg kansen. ,,De beste kans was echter voor ons. Kemal Kandimir kapte de keeper uit, maar bij het moment van scoren herstelde deze zich knap", had de trainer genoteerd.

In de tweede helft was FC Jeugd geconcentreerder. De bal liep van voet tot voet. En het eerste doelpunt kon niet uitblijven.

,,Na acht minuten scoorde Atakan Keskin nadat de doelman een schot van Kemal Kandimir half stopte. De laatste scoorde zelf de 2-0. Toen was het eigenlijk al beslist."

In de slotfase zetten Ilker Öztürk en Unal Kandimir de eindstand op 4-0.

,,Ik ben ook blij dat de nul is gehouden. Dat verdiende onze goede doelman Özkan Yilmaz weleens", besloot Hagen.

FC Jeugd bezet de zesde plaats met 29 punten uit 18 wedstrijden. Vijf minder dan het op de derde plaats staande VVZA, dat wel een wedstrijd meer speelde.