Coach Jan Nelen haalt opgelucht adem na overwinning DVO

25 april 2007 om 00:00 Nieuws

VELDKORFBAL - DVO legde zaterdag in de beginfase van de wedstrijd de basis voor de 15-10 zege op CSL. De Bennekommers begonnen scherp en hadden na vijf minuten ook al vijf keer gescoord. Daarna kon het achttal van DVO-coach Jan Nelen vrijuit korfballen en kwam het nooit in de problemen.

Nelen was ontzettend blij met de overwinning. ,,Dit was broodnodig voor ons. We hebben wat tegenslagen te verwerken gekregen afgelopen weken. Dan is het goed om weer te winnen.”

De Belg wees op de voorgaande weken waarin eerst degradatie in de zaal niet kon worden afgewend en later de twee nederlagen op rij, waardoor de kansen op de veldtitel verloren gingen.

DVO begon goed aan het duel met CSL. De bezoekers keken al na vijf minuten tegen 5-0 achterstand en liepen constant achter de feiten aan. De Bennekommers zagen CSL nog af en toe de marge verkleinen tot op twee punten, maar in de slotfase sloeg de groenwitte formatie, Jan-Anne van Ginkel als uitblinker, definitief toe.