‘n begrip

25 april 2007 om 00:00 Nieuws

,,Ik had altijd al de wens ooit eens iets voor mezelf te kunnen beginnen. Toen ik die kans kreeg, heb ik die met beide handen aangenomen.”

EDE - Bij velen klinkt de naam Café 100 bekend in de oren. Er werden vele eerste afspraakjes gemaakt en met een groep vrienden en vriendinnen gaat men er regelmatig een avondje uit. Niet alleen onder het genot van een drankje, maar ook om de inwendige mens te versterken. Op 27 april bestaat het café dertig jaar. Momenteel is Belinda den Hartog de eigenaresse. In oktober 2003 nam zij het bedrijf over na jaren binnen het café als kok te hebben gewerkt.

Na enige tijd haalde Den Hartog de menukaart van de tafel. ,,De combinatie van een drankje en een klein hapje, en een complete maaltijd, bleek niet de ideale combinatie. Maar na enige tijd ben ik daar op teruggekomen. Vele klanten bleken graag de mogelijkheid te hebben om uitgebreid te eten. Daar heb ik gehoor aan gegeven en er is weer alle gelegenheid om uitgebreid te komen dineren. Beide koks staan zes dagen klaar voor het verzorgen van een lunch of diner, behalve op zondag.”

Voordat Belinda eigenaresse werd, was het café nooit overdag open. Maar nu kan men er terecht vanaf 12.00 uur. De eigenaresse is van mening dat, toen ze nog met een partner was ,,het runnen van een café haar makkelijker afging. In het begin meenden enkele klanten dat ze alles tegen me konden zeggen. Daar moet je echter doorheen prikken, en op een tactische manier oplossen. In de loop van de tijd ben ik in mijn rol gegroeid en nu gaat het prima. Het accent ligt hier op gastvrijheid. Ik ben van mening dat je een klant het gevoel moet geven dat men welkom is, en een graag geziene gast is. Daarin zijn de medewerkers ook belangrijk. De koks verstaan hun vak in de keuken en het barpersoneel weet op een prettige manier met de klanten om te gaan. Een mooi glas bier is ook belangrijk. Het glas moet schoon zijn en er moet een mooie schuimkraag op zitten, die niet meteen instort. Als een biertje al niet goed is, wat moet een klant dan verder verwachten”, is mijn mening.

,,Naast een goed biertje is ook sfeer belangrijk, Café 100 ziet er intern al jaren het zelfde uit, maar door het aanbrengen van kaarsjes, een bloemetje en mooi gepoetst koperwerk, verhoog je de sfeer waarin klanten zich prettig voelen. We hebben ook bedrijfs- en verenigingsavonden. En ook dan zorgen we voor een gezellige sfeer zodat men met een tevreden gevoel terugkijkt op een avondje Café 100”, besluit Belinda den Hartog.

Café 100

Grotestraat 100, Ede

Tel:0318-615650

www.cafe100.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie