Gospelkoor Shirchadasj naar Hongarije

28 april 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het gospelkoor Shirchadasj & band uit Ede en omgeving gaat weer naar Hongarije. Vrijdag stond de bus klaar bij De Open Hof om enthousiaste deelnemers mee te nemen, zaterdag stond het eerste optreden gepland. Er staan voor de rest van de tour nog tien optredens in zeven dagen op de agenda. In Hongarije wordt het koor ondersteund door zo'n vijftien Hongaren, die een aantal weken geleden al in Ede waren om het nieuwe programma in te studeren.

Shirchadasj gaat al jaren naar het voormalige Oostblokland op tour, maar wil dit door recente ontwikkelingen nog vaker doen dan voorheen. De bevolking is teleurgesteld in de politieke leiders die zich verrijkt hebben ten koste van het volk. Daarnaast wordt het respect van de politiek voor de burgers gemist.

Het programma "This man from Galilee" wordt voor de tour aangepast aan het Hongaarse publiek. Het Hongaars is moeilijk te begrijpen voor Nederlanders, maar toch is de taal voor het overbrengen van de boodschap belangrijk. Bert Leeuwis, dirigent en artistiek leider van de groep: ,,De inhoud van onze nummers is het belangrijkste. Daarom investeren we in een programma, dat voor alle mensen begrijpelijk is. Uit de reacties van het publiek merken we dat onze muziek de mensen aanraakt."

Tijdens de optredens wordt gebruik gemaakt van plasmaschermen die de essentie van de nummers in het Hongaars tonen. Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en belevenissen in Hongarije door te kijken op www.shirchadasj.nl. Op 2 juni gaat het programma "This man from Galilee" in de Reehorst in Ede in première.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie