Jong talent op Koninginnedag

28 april 2007 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD/LUNTEREN – Op Koninginnedag zal het jaarlijks terugkerende Krakende Ei weer worden georganiseerd door Muziekpodium Stedsj. Deze bandwedstrijd richt zich op jeugdig, aanstormend talent uit de regio. Dit jaar zullen er bands uit Barneveld, Lunteren, Veenendaal en Arnhem spelen. De avond is behoorlijk gevarieerd met muziekstijlen van hiphop tot metal.

Tijdens de avond zullen er 2 prijzen te winnen zijn; de juryprijs en de publieksprijs. De juryprijs bestaat uit een optreden volgend seizoen bij Stedsj en een waardebon. De publiekprijs bestaat uit een waardebon. De bands mogen zich maximaal 30 minuten op het podium bewijzen en zullen in willekeurige volgorde optreden. De bands mogen tijdens hun show maximaal één cover spelen.

De Barneveldse afgevaardigden zijn deze avond De Kunstvorm en Skip Intro. De Kunstvorm zal met haar energieke, maar ook soulvolle hiphop proberen de jury van hun talent te overtuigen. De groep is er klaar voor en heeft er zin in. "Winst is natuurlijk het uiteindelijke doel, maar we gaan voor de muziek." De Kunstvorm staat 23 juni ook in het voorprogramma als Osdorp Posse Barneveld zal aandoen. Skip Intro zal deze avond voor de tweede keer bij Stedsj te zien zijn. Eerder waren ze al de openende act voor VanKatoen en nu mogen ze zich wederom gaan bewijzen. De powerrock van Skip Intro zal ook op bevrijdingsfestival Wageningen te zien en te horen zijn.

Naast deze twee Barneveldse bands staan ook Cubicles uit Lunteren, Shout Of Surprise uit Veenendaal en kHaos uit Arnhem op het programma. De Cubicles brengt lekkere poprock, terwijl Shout of Surprise en Khaos de hardste bands van de avond zullen zijn met hun respectievelijk crossover en nu-metal.

De deuren van Muziekpodium Stédsj gaan om 20:30 uur open. De entree zal €3,00 bedragen. Kijk voor meer informatie op www.stedsj.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie