Gewonden in het verkeer

29 april 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Een 8-jarige Edese fietser moest vrijdagmiddag voor medische behandeling naar Ziekenhuis de Gelderse Vallei. De jongen fietste over het Zuiderhout, komende uit de richting van het Houtplein. Bij het verlaten van de uitrit van het Zuiderhout met de kruising met het Hogewoud zou hij geen voorrang hebben verleend aan een 46-jarige Edese automobiliste, die over het Hogewoud reed (en uit de richting van de Kooiberg kwam). De twee kwamen met elkaar in botsing en daarbij raakte de jongen gewond (vermoedelijk aan het hoofd).

Koets aangereden

Een Edes echtpaar is gewond geraakt tijdens een ritje met een koets. De 65-jarige man en zijn 64-jarige vrouw reden vrijdagavond over de Westzoom in Lunteren, komende uit de richting van de Postweg. Achter hen kwam een 20-jarige automobilist uit Wekerom aanrijden. Om nog onduidelijke reden botste hij tegen de koets aan. Bij dit ongeval raakte het echtpaar gewond (aard van het letsel is nog onbekend). De twee zijn voor medische behandeling overgebracht naar de Gelderse Vallei.

En ademtest wees uit dat de beginnend bestuurder uit Wekerom onder invloed verkeerde (0,97 promille). Hierop werd de man aangehouden, zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van zes uur opgelegd.

Motor tegen hert

Een 33-jarige motorrijder uit Rozendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt (onder meer aan het hoofd), nadat hij tegen een hert was gebotst. De man reed over de Harderwijkerweg in Otterlo, komende uit de richting van Arnhem. Plotseling zou een hert op de weg hebben gestaan. De man kon niet meer uitwijken en raakte het dier. Hierbij raakte de motorrijder gewond en overleed het hert aan de gevolgen van de botsing. De motor raakte total loss. De man is voor medische behandeling overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Mogelijk verkeerde de Rozendaler onder invloed. Van hem is een bloedproef afgenomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie