Elektronisch medicatiesysteem

2 mei 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei stapt over op een elektronisch voorschrijfsysteem voor medicatie. Hierdoor kunnen medicijnen nog nauwkeuriger worden voorgeschreven. Verschillende verpleegafdelingen werken inmiddels met dit nieuwe systeem. De overige afdelingen volgen de komende maanden.

Het elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) is een ontwikkeling die voortvloeit uit de komst van het elektronisch patiëntendossier. Met de komst van EVS wordt medicatie niet meer met de hand voorgeschreven, maar wordt het recept rechtstreeks door de arts in de computer ingevoerd. Op die manier worden er geen papieren recepten meer geschreven, maar zitten er standaard voorschrijfprotocollen in het systeem.

De verantwoordelijkheid voor het voorschrijven van medicatie ligt bij EVS volledig bij de arts. De apotheek blijft in dit systeem echter een controlerende functie houden. Zijn er fouten in het recept, dan is het de taak van de apotheek deze te constateren en te melden aan de arts. Over enkele jaren wordt het EVS gekoppeld aan de systemen van huisartsen en apothekers. Zo kan de medicatie van patiënten bij huisartsen en openbare apothekers ingezien en ingelezen worden in het EVS. In Ziekenhuis Gelderse Vallei wordt het EVS vooralsnog op de verpleegafdelingen ingevoerd. Dit moet deze zomer gerealiseerd zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie