,,Zwaar weer’’ VVV lijkt voorbij

2 mei 2007 om 00:00 Nieuws

De regionale VVV heeft in 2006 te maken gehad met fikse financiële tegenvallers, waaronder kortingen op gemeentelijke subsidies. Dit komt onder meer door de gezamenlijke oprichting van het Veluws Bureau voor Toerisme in 2003. Het VBT heeft tot doel de Veluwe landelijk en internationaal te promoten bij toeristen. Zeventien aan de Veluwe grenzende gemeenten besloten het VBT financieel te ondersteunen. Zes van deze gemeenten lieten dit ten koste gaan van subsidie op de regionale VVV’s.

EDE - Regio VVV Veluwe & Vallei verwacht dit jaar betere resultaten te boeken. Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering bracht het bestuur verslag uit over de teleurstellende financiële cijfers van 2006. Volgens voorzitter Van der Kolk is het tij echter aan het keren. ,,Het zware weer lijkt voorbij”, sprak hij medewerkers en leden toe. Voor 2008 verwacht het bestuur zelfs weer in de plus te komen. “En dat is gebaseerd op een goed doordachte, reëele begroting”, aldus de voorzitter.

Verder vielen de opbrengsten uit promotieactiviteiten lager uit dan begroot, gingen enkele evenementen niet door en moesten wegens personeelsproblemen werknemers worden ingehuurd. Daarnaast vielen de marges op de verkoop van artikelen in de VVV-winkels tegen en werden inkomsten hoger ingeschat.

Het bestuur gaat kijken waar bezuinigd kan worden en wil de participatie van de VVV in lokale evenementen en activiteiten kritisch beoordelen. ,,We moeten ons afvragen aan welke activiteiten wij mee willen doen. Waar steken wij tijd én geld in en wat levert het ons op,’’ aldus van der Kolk.

Het bestuur verwacht veel van de nieuwe ontwikkelingen op gebied van digitale dienstverlening en promotieactiviteiten. ,,We hebben met een aantal nieuwe krachten de nodige kennis en kunde in huis gehaald. Samen met hen hopen we in 2008 weer volledig uit de rode cijfers te zijn.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie