Modelvliegclub blijft op Ginkelse Heide

2 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Voorzitter G. Boekhoven van de VEM is opgetogen over het bereikte resultaat. ,,Ik ben zeer blij dat me mogen blijven vliegen op de Ginkelse Heide.” Volgens hem is miscommunicatie de oorzaak geweest van de problemen voor de Edese club.

EDE - Na intensieve gesprekken tussen de Verenigde Edese Modelvliegclub (VEM) met Defensie en Domeinen, is overeengekomen dat de VEM toch op de Ginkelse Heide kan blijven. Sinds jaar en dag maken de ongeveer driehonderd leden voor modelvliegen gebruik van deze plek. Defensie zegde echter in oktober vorig jaar de huurovereenkomst op.

door Lisette Ruzius

,,Defensie dacht dat wij van kwade wil waren. In de Heideweek was een aantal leden gevraagd om op de hei een show te geven. Voor zo’n activiteit moet bij Defensie toestemming worden gevraagd. Iedereen dacht van elkaar dat het was geregeld. Dat bleek echter niet het geval”, vertelt Boekhoven. Sterker nog, het bestuur van de VEM was niet op de hoogte gebracht. ,,Wij wisten nergens van.”

Pacht

Op zich zit de constructie bij de club ook ingewikkeld in elkaar. De VEM is de overkoepelende organisatie van Vliegclub Zuid Ginkel (VZG) en de Edese Luchtvaart Club. ,,De VZG pacht de grond van Defensie en niet de VEM”, legt Boekhoven uit. Volgens de Edenaar was de miscommunicatie rondom de Heideweek, de aanleiding voor Defensie en Domeinen om de huur op te zeggen. ,,Defensie was terecht boos. We hadden ons niet aan de afspraak gehouden.”

Een defensiewoordvoerder liet in oktober weten dat nieuwe regels de aanleiding waren om het contract met de modelvliegers op te zeggen. ,,Bij de bemiddeling heeft de gemeente Ede ook een positieve rol gespeeld”, besluit Boekhoven.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie