‘Bevrijdingsdag’ Bennekom

9 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Misschien was het heel anders gelopen als Sjoerd van der Waal in de openingsminuten uit twee kansen had gescoord. ,,Danny Lücke voorkwam met een fantastische redding dat IJsselmeervogels niet op voorsprong kwam’’, had Camiel Jager gezien.

BENNEKOM - Bennekom bevrijdde op 5 mei zichzelf van de laatste degradatiezorgen. Kampioen IJsselmeervogels werd met de historisch hoge uitslag van 5-0 naar huis gestuurd. Reden van het verschil was dat Bennekom zeer goed speelde, en de ploeg uit Spakenburg al met het hoofd bij de kampioenscompetitie was. Zo werden diverse basisspelers rust gegund.

De thuisploeg toonde zich wel heel effectief bij de eerste twee kansen. Michel van der Sommen veroverde de bal en liep door naar de achterlijn. Zijn voorzet werd benut door Mees Heller. Dat betekende niet alleen de 1-0. Ook was het de eerste treffer van de jonge Wageninger in Bennekomse dienst.

Nog geen zestig seconden later kon er weer gejuicht worden. Bas Dreef vond Dennis van Meegdenburg bij de tweede paal. Diens kopbal ging via de handen van doelman Paul Verboom in de bovenhoek: 2-0.

De voorsprong werkte bevrijdend voor Bennekom. Er werd met een behoorlijk hoog tempo gespeeld, waarbij IJsselmeervogels ook alle ruimte gaf. Alexander de Jong hielp ook nog een handje door vanuit het Bennekomse strafschopgebied terug te spelen richting zijn doelman. Van der Sommen wist te profiteren: 3-0.

Mees Heller kreeg nog tot twee keer toe de kans de score te verhogen. Aan de andere kant was de ingevallen André Kemper dicht bij de 3-1, maar werd de bal van de lijn gehaald.

Ook in het tweede bedrijf was Bennekom scherper. Dat resulteerde in de 4-0 van Arnaud Weideman, nadat Arno Splinter een vrije trap breed had gelegd.

Vervolgens was het tijd voor een publiekswissel van Keji Aikawa. De geboren Japanner maakte een dag eerder bekend in verband met doorlopende knieproblemen te stoppen met voetbal. ,,De wissel was ook uit voorzorg’’, verklaarde Jager. ,,Ik maak nog graag gebruik van zijn diensten in de bekerfinale.’’

Het slotakkoord werd getekend door Van Meegdenburg. De Veenendaler veroverde zelf de bal. Speelde Van der Sommen aan en kreeg de bal weer terug. Daarna was het bingo: 5-0.

,,Een mooie afsluiting op eigen veld van een goede tweede seizoenshelft’’, concludeerde trainer Camiel Jager. ,,Het kan eigenlijk niet beter door ons definitief veilig te spelen met een 5-0 overwinning op de kampioen.’’

,,Het is ook een beloning voor de hele ploeg’’, liet Jager weten. ,,Met die resultaten staan we inmiddels bovenaan het rechterrijtje. Dat was onze doelstelling. Bovendien volgt over drie weken met de bekerfinale tegen WHC nog een leuk toetje. Winnen we die wedstrijd, dan zijn we nog niet uitgevoetbald. Dan volgen nog wedstrijden tegen bekerwinnaars uit andere districten.’’ Bij de bekerfinalist keert Martin van Eck terug. Van Eck speelde dit seizoen in de Vitesse-jeugd. Nadat het besluit was genomen daar te vertrekken, stonden onder meer Sparta Nijkerk, GVVV en Bennekom op de stoep. De aanvaller besloot voor Bennekom te kiezen, waar hij vorig seizoen ook speelde.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie