‘Mijn man is geboren fietser’

9 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Al van jongs af aan werkte Teun met tweewielers. Zijn vader had ook een bromfietszaak. Toen hij dertien jaar was moest hij meehelpen in het bedrijf. ,,Dat was toen heel normaal”, vertelt hij. Op zijn zeventiende zat hij al in het vak. Gerrie hield zich in het bedrijf vooral bezig met de administratie en de kleine verkoop. Na 38 jaar actief te zijn geweest in hun fietsenbedrijf, was het erg moeilijk afscheid te nemen. Vooral voor Teun, hij was erg gesteld op zijn zaak. Gerrie: ,,Mijn man is geboren als fietser. Het zit in zijn hart. Ik zeg altijd: als wij ooit verongelukken, is dat waarschijnlijk voor een fietsenzaak, omdat Teun dan altijd eventjes om moet kijken.”

EDE - Aan de Hermenshoek nummer acht wonen de 68-jarige Gerrie en 69-jarige Teun Bruggeman. Zij wonen hier sinds negen jaar. Twaalf jaar geleden stond er op die plaats een kwekerij. Daar zijn vier nieuwe huizen voor in de plaats gekomen, waaronder dus deze nummer acht. Een huis is een verandering voor Gerrie en Teun. Eerder hadden zij een bovenwoning aan de Verlengde Maanderweg waar zij 38 jaar lang een tweewielerbedrijf hadden: Bruggeman Tweewielers. ,,Het is heerlijk om gelijk met de voeten in het gras te staan als je de deur uit loopt”, vindt Gerrie.

door Mapke de Boer

Uiteindelijk konden Teun en Gerrie het bedrijf met een gerust hart verlaten. ,,Het eerste jaar is Teun elke dag nog vrijwillig naar het overgenomen bedrijf gegaan om mee te helpen. Voor hem is dat een goede overgang geweest”, zegt Gerrie. In het bedrijf, dat nu Tweewieler Centrum heet, is veel veranderd, maar op een positieve manier, vindt Teun. Het geeft het koppel een fijn gevoel dat het bedrijf in goede handen is. Nog steeds is het contact tussen hen erg goed. Teun: ,,Ik kan daar altijd langs even langskomen voor een kopje koffie.’’

Gerrie en Teun weten wel raad met hun vrije tijd. Ze zitten letterlijk en figuurlijk niet stil. Er wordt veel gefietst en gewandeld. Gerrie doet ook vrijwilligerswerk voor het Koningin Wilhelmina Fonds. Ze vindt het belangrijk dat ze iets kan doen nu ze daar de tijd en gezondheid voor heeft. Dat is iets waar Teun en Gerrie erg gezegend mee zijn. ,,Het is het belangrijkste wat er is”, zegt Teun. Met hun sportieve bezigheden hebben ze ook profijt van hun gezondheid. Elke winter gaan zij op skivakantie, en in het najaar wandelen ze graag in Zwitserland. Deze week gaan de Bruggemannen lekker wandelen in Limburg.Teun: ,,Maar we gaan nooit heel lang weg. Dat zijn we niet gewend, omdat we dat vroeger ook nooit konden toen we een bedrijf hadden.”

Erg tevreden zijn Gerrie en Teun ook over hun buurt. ,,Je durft bij iedereen aan de bel te trekken als er iets is”, zegt Gerrie. Voor hen is goed contact tussen de buren belangrijk. Ook is er veel variëteit in de buurt: ,,Onze achterbuurman is tachtig jaar, ons buurmeisje drie.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie