Koning Arthur-kamp Lunteren

9 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Een weekendlang vol scoutingavonturen staat de deelnemers te wachten. Ieder scoutingteam heeft zich verdiept in het thema Koning Arthur en gaat verkleed en gevormd als riddergenootschap de strijd aan met de andere groepen. Zij zullen moeten laten zien dat zij goed zijn in een eigen kampement bouwen. Dat bestaat uit tent opzetten, keuken maken van hout en touw en een vuurplaats maken. Ze moeten echter ook een heldendicht kunnen opdragen, tocht kunnen lopen met kaart en kompas en het snelste en behendigste zijn met sport en spel.

LUNTEREN - Twintig groepen uit Ede en omgeving strijden om de titel “Beste ploeg van de regio Neder Veluwe”. In groepjes van zes tot acht scouts nemen jongens en meisjes tussen 11 en 15 jaar oud het van vrijdag 11 mei tot en met zondag 13 mei tegen elkaar op.

Het kamp wordt net als ieder jaar gehouden op het Jeugdkampeercentrum aan de Hessenweg te Lunteren. Op zondag 13 mei is om 15.00 uur de prijsuitreiking. Hier kunnen alle belangstellenden komen kijken wie het zwaard ‘Excalibur’ uit de rots kan trekken en zich zo kwalificeert voor de Landelijke Scouting Wedstrijden die met Pinksteren in Baarn worden gehouden.

Vanuit Scouting Bennekom doen dit jaar 26 deelnemers mee aan deze regionale wedstrijden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie