Zondagteams ETC in de race voor titels

9 mei 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De Edese Tennis Club draait met haar hoogste teams uitstekend mee in de zondagcompetitie.

Het in de vijfde klasse uitkomende eerste team won voor de vierde keer op rij en staat nu met 26 punten al 6 punten los van de nummer twee in de poule Beekhuizen 4.

Captain Randy van den Brink en Marieke Hannink wisten hun enkelspel niet te winnen, maar zagen Roxanne Jager en Mike de Vreede wel gemakkelijk de winst binnen halen. Zowel het heren- als damesdubbel en het eerste gemengd dubbel waren spannend maar winnen door ETC 1 in winst omgezet. Mike de Vreede en Elsemieke Lamme brachten de eindstand overtuigend op 6-2.

Het tweede gemengde team (ook vijfde klasse) deed goede zaken door uit met 7-1 van Tepci 5 te winnen. Het team van Martijn v.d. Leemkolk, Stefan Jorna, Eline Harteveld, Leanne Robbertsen en Melanie Holdijk maakten daarmee de 3 punten achterstand goed op concurrenten De Bree 1 (4-4 gelijk) en Spitsbergen 2 (6-2 verlies). De Bree 1 en ETC 2 staan nu met 22 punten aan kop gevolgd door Spitsbergen op 20 punten.

Het eerste herenteam won met 5-1 van Rhijnauwen en zag concurrent NVLTB 2 (6-0 winst) langszij komen om samen met 17 punten de leiding te delen in hun derde klasse poule. Alleen Pascal Hylkema moest in zijn singel zijn meerdere erkennen, maar Bart Wildenburg, Fred van Ruissen, Marcel Doelman en Patrick Roke bleven ongeslagen.

Omdat de ETC-teams de naaste concurrenten allemaal nog tegenkomt, belooft het een spannende tweede helft van de competitie te worden.

Programma zondag 13 mei

ETC gemengd 1 - Daisy 5

Teskwik 1 - ETC gemengd 2

ETC gemengd 3 - Otterlo 1

ETC heren 1 - Strokel 1

ETC jongens 1 - Baarn 1

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie