Collecte bootreis Edese chronisch zieken

9 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Reijer van Steenbergen hoopt dat er met de komende collecte genoeg geld wordt opgehaald. Hij zal zelf een van de deelnemers zijn aan de speciale vakantiereis voor chronisch zieken in de gemeente Ede. Twaalf jaar geleden werd Reijer (54), tot dan toe bankemployee, van het ene op het andere moment door een hersenbloeding getroffen. Sindsdien is hij gehandicapt. Hij ziet slecht en is eenzijdig verlamd. Met zijn scootmobiel rijdt hij regelmatig door Bennekom, zijn woonplaats, maar buiten zijn directe omgeving komt hij zelden.

EDE - De Rotary Club in Ede gaat een collecte houden als ondersteuning van haar activiteiten om 68 Edese chronisch zieken in november dit jaar een aangepaste vakantiereis te bezorgen. Eerder al werd de opbrengst van het Groot Edes Dictee voor het doel bestemd.

De vakantieweek van de 68 Edenaren wordt gehouden op het vakantieschip van het Rode Kruis, de J. Henri Dunant. Reijer van Steenbergen vertelt erover: ,,We stappen op een maandag in Wageningen aan boord en varen dan naar het Zeeuwse Bruinisse.’’ Reijer kijkt nu al uit naar de trip. Wat hem het meest aantrekt in de vakantie met andere langdurig zieken is nieuwe contacten opdoen en ,,een beetje te worden verwend’’.

Reijer heeft gelukkig zijn kinderen en anderen die naar hem om kijken, maar toch loopt hij het risico dat zijn wereldje langzaamaan steeds kleiner wordt. ,,Ik ben blij dat deze kans mij geboden wordt’’, aldus de Bennekommer, die zich mede dankzij de thuiszorg in zijn aangepaste woning redelijk weet te redden.

Rotary Ede bestaat in november zestig jaar. In het kader van de actie Ede voor Ede werd daarom voor dit initiatief gekozen. Het bedrag dat met het Groot Edes Dictee werd opgehaald, was niet genoeg. Daarom houdt de serviceclub binnenkort een collecte, samen met Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Ede. De collectanten zijn voor tachtig procent leden van de Edese Rotaryclub en voor twintig procent afkomstig van het Rode Kruis. De afdeling Ede van het Rode Kruis mag jaarlijks 22 mensen aanmelden voor een vakantie op de Henri Dunant of in een hotel. Maar de vraag is veel groter. Met de reis van de Henry Dunant in november, waarvoor Rotary Ede zich sterk maakt en waarmee alleen Edese gehandicapten meegaan, is de wachtlijst in één keer weggewerkt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie