Varkens leggen het loodje na kanteling wagen

9 mei 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Een grote aanhanger met varkens van een Hongaarse vrachtwagen is dinsdagmiddag rond 15.00 uur gekanteld op de kruising van de Slotlaan, Proosdijerveldweg en de Molenstraat. Vijfenveertig dieren legden het loodje.

De bovenkant van de aanhanger is opengescheurd en enkele kadavers liggen onder de brokstukken. De dieren die het overleefden strompelen versufd rond, maar maken geen aanstalten om zich uit de voeten te maken. Het is daarom niet nodig om de gewonde varkens in toom te houden.

Ramptoeristen kijken van achter de roodwitte linten toe. Het is een behoorlijke drukte, want ook het verkeer op dit drukke kruispunt is gestagneerd. Een scherm moet de blik op het dierenleed voorkomen, maar dat lukt niet. Toeschouwers zien ook hoe veeartsen met een tang de snuiten in bedwang houden en de gewonde dieren een spuit geven, waarna ze direct door de knieën zakken.

Een verkeerslicht is door de klap volledig plat geslagen en ligt onder de aanhanger.

‘Hunland Trade Hungary’, im- en export, staat er op de vrachtwagen. De chauffeur is een 35-jarige Hongaar. Uit een eerste verklaring van de man blijkt dat hij vanaf de Molenstraat de kruising was opgereden en vervolgens op de kruising is gaan keren. Van de chauffeur is een blaastest afgenomen maar daaruit bleek dat de man niet had gedronken.

De bestuurder is wel aangehouden wegens roekeloos rijgedrag en overgebracht naar het politiebureau.

De aanhangwagen was geladen met ongeveer 90 varkens. De helft van de varkens werd overgeladen in een ander voertuig, de andere helft is om het leven gekomen of werd - vanwege de grote verwondingen - afgemaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie