Studentendebat: ‘ROC A12, dat ben ik’

9 mei 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Veertig eerstejaars studenten van ROC A12 nemen op dinsdag 15 mei deel aan het debat “ROC A12, dat ben ik”. De organisatie is in handen van ROC A12 en het jongerenwerk van Welstede Welzijnsgroep te Ede. In het publiek nemen nog eens 125 eerstejaars studenten van ROC A12 plaats die actief bij het debat zijn betrokken en kunnen aangeven of zij het eens zijn met de stellingen.

Het thema voor het debat is niet toevallig gekozen. ROC A12 is de maatschappij in het klein. Niet vreemd dat allerlei onderwerpen die in de maatschappij spelen ook binnen ROC A12 aan de orde komen. Want waar mensen met elkaar te maken hebben, gaan soms ook dingen mis. Doel van het debat is dan ook het benadrukken van de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren.

Tijdens het debat komen vier onderwerpen aan de orde, namelijk ROC A12 dat ben ik, beeldvorming rond groeperingen, wat is mijn toekomst? en corrigerend gedrag.

Met dit debat zullen de studenten niet alleen op het thema inspelen, maar ook leren debatteren, aangezet worden tot nadenken, een mening leren vormen, begrip voor elkaar krijgen, elkaar aanspreken op ongewenst gedrag en bewustwording en begripsvorming voor het individu krijgen.

Het debat wordt geleid door Bartho de Looij, docent van de Christelijke Hogeschool Ede en veel gevraagd debatleider in Nederland. Alle debaters worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit wethouder Simon van de Pol, Naoual Benchrif (ROC A12-student en winnaar van het vorige ROC A12 debat) en Wuf van Ginkel (beroemd Edenaar én deelnemer aan de Dakar-Rally). Uiteindelijk worden drie winnaars bekend gemaakt; zij worden beoordeeld op humor, scherpste argument of uitspraak én de beste debater.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie