Otterlo verliest ook van Gazelle Nieuwland

9 mei 2007 om 00:00 Nieuws

DIEREN - Otterlo verloor ook de tweede wedstrijd van de extra competitie om de titel in de derde klasse A. Gazelle Nieuwland toonde zich met 3-0 te sterk. Dinsdagavond gaat de ploeg uit Dieren met Blauw Geel'55 uitmaken wie kampioen wordt en promoveert naar de tweede klasse. Otterlo begint zaterdag de nacompetitie bij VIOS Vaassen.

Was na het 1-3 verlies tegen Blauw Geel de kans al klein dat Otterlo nog kampioen zou worden, een dag later bleek dat de kansen definitief voorbij waren. ,,We kregen een schrijven van de KNVB, waarin stond dat bij een gelijke stand in punten, het doelsaldo van de reguliere competitie zou gelden'', vertelt elftalleider Arno Janssen. ,,Aangezien Blauw Geel het beste doelsaldo had, waren we ook bij een hoge zege bij Gazelle kansloos. In feite is er sprake van een oneerlijke strijd. Want nu heeft Blauw Geel aan vier punten genoeg voor de titel, terwijl Gazelle en wij er zes nodig hadden.''

Met het oog op de nacompetitie had Otterlo weinig zin meer af te reizen naar Dieren. ,,Navraag bij de KNVB leerde dat niet komen opdagen kon resulteren in degradatie. We zijn dus wel gegaan. Spelers met halve blessures en die wat betreft de kaarten op scherp stonden, bleven langs de kant.''

De eerste drie kwartier maakte Gazelle het spel. Otterlo daarentegen loerde op de counter. Beide teams kregen een paar klein kansjes, maar wisten niet te scoren. Ook daarna wilde Otterlo zo lang mogelijk de nul inhouden. Maar uit de eerste de beste aanval scoorde Han Vaessen 1-0.

Op dat moment was het gebeurd met de tegenstand van Otterlo. Radjindah Banwari tekende voor de 2-0. Laurens Foekens was vervolgens nog een keer dicht bij de 2-1. Waar zijn inzet over ging, werd het korte voor het einde 3-0. Ciro Incoronato profiteerde van een misser van Marcel Starke.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie