Trio opgepakt na diefstal spelcomputer

21 mei 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De politie heeft zaterdagmiddag in de Dorpsstraat in Lunteren drie jongeren opgepakt die ervan verdacht worden een spelcomputer te hebben gestolen uit een winkel.

Het trio, twee van 15 en een van 13 jaar, en afkomstig uit Weesp, Amersfoort en Krimpen aan den IJssel, was door winkelpersoneel van een zaak aan de Dorpsstraat betrapt.

Na ontdekking gingen de drie er vandoor, daarbij achternagezeten door de verkoper. Nadat ze waren achterhaald werden ze aan de politie overgedragen. De computer werd bij één van hen aangetroffen.

Volgens de verkoper zouden twee van de jongens hem hebben afgeleid waarna de derde de hand had weten te leggen op de computer. De drie zijn na verhoor in de loop van zaterdagavond vrijgelaten. De 13-jarige bekende de computer te hebben gestolen. Het spel dat er inzat bleek een dag eerder te zijn gestolen, aldus de verklaring van één van hen. Het vermiste spel is inmiddels ook teruggegeven.

De jongens, die op een camping verbleven in de buurt zijn aan hun ouders overgedragen. Justitie beslist wat er met hen gebeurt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie