Kijkochtend om gestolen apparatuur te identificeren

22 mei 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM – Nu het politieonderzoek naar de in Bennekom uit auto’s gestolen audioapparatuur vrijwel is afgesloten, wordt met een kijkochtend getracht de laatst overgebleven apparatuur te identificeren, zodat ook deze nog kan worden terug gegeven aan de rechtmatige eigenaren. Daarom is er op donderdag 24 mei aanstaande in de politiepost in Bennekom een kijkochtend georganiseerd. Tussen 11.00 en 12.30 uur kunt u bij de gebiedsagent terecht, die samen met gedupeerden zal proberen alsnog een aantal goederen te identificeren.

Voordat u als gedupeerde vrijdag naar Bennekom afreist, is het van belang te weten wanneer de goederen precies zijn gestolen. De apparatuur die nog geïdentificeerd moet worden is namelijk in de nacht van 25 op 26 april uit de auto gestolen, naar alle waarschijnlijkheid in Bennekom of de directe omgeving. Bent u op een ander moment gedupeerd door diefstal uit uw auto of is de diefstal elders in het land gepleegd, dan hoeft u niet naar Bennekom te reizen.

Daarnaast is het van belang dat u uw aangifte van diefstal mee neemt. Dit is niet alleen uw bewijs van eigendom, maar ze bevat ook tactische informatie voor de politie, waardoor identificatie van de apparatuur sneller en zorgvuldiger verloopt.

Aangehouden

De verdachten van de diefstallen, vier mannen van 19, 20, 21 en 22 jaar oud, zijn op heterdaad aangehouden. In totaal zijn uiteindelijk door de politie een 40-tal aangiftes opgenomen. In vrijwel alle gevallen ging het om de diefstal van audio apparatuur uit auto’s. Maar hier en daar bleken ook complete geluidsinstallaties met versterkers en zelfs geluidsboxen met complete hoedenplanken te zijn weggenomen. Verder zijn ook navigatiesystemen, laptops en een verrekijker gestolen. Vrijwel alle gestolen goederen konden terug gegeven worden aan de rechtmatige eigenaren. Na de kijkdag hoopt de politie dit ook van de laatste goederen te kunnen zeggen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie