Expositie 100 jaar Kunst Na Arbeid

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Op 12 juni 2007 is het precies honderd jaar geleden dat de Lunterse muziekvereniging Kunst Na Arbeid werd opgericht. En KNA zou KNA niet zijn als er niet uitgebreid zou worden stilgestaan bij dit unieke eeuwfeest.

Op vrijdag 25 mei wordt daarom bijvoorbeeld de expositie ‘100 jaar Kunst Na Arbeid’ geopend in Museum Oud-Lunteren aan de Klomperweg 5. Een bijzondere expositie over een bijzondere vereniging.

De Lunterse muziekvereniging heeft altijd een vooraanstaande plaats ingenomen binnen dit Veluwse dorp. Zo neemt de dienstbaarheid aan de Lunterse gemeenschap een belangrijke plaats in Bij Kunst Na Arbeid. Deze uit zich onder meer door muzikale begeleiding bij bijvoorbeeld de intocht van Sint Nicolaas, Oud-Lunterse dagen, Koninginnedag en de Dodenherdenking op 4 mei.

In de loop der jaren heeft het fanfareorkest van KNA zich ontwikkeld van mars-orkest (met talrijke nationale marskampioenschappen) tot een prestigieus fanfareorkest. Ook op dit gebied behoort het Lunterse gezelschap tot de nationale en zelfs internationale top. Om dit niveau te handhaven wordt veel geïnvesteerd in opleidingen voor de jeugd, maar ook voor seniorleden.

Dat Kunst Na Arbeid een kweekvijver is voor aanstormend talent blijkt uit het simpele feit dat er momenteel meerdere leden een studie aan diverse conservatoria in Nederland volgen.

Op de expositie zijn onder meer de verschillende uniformen, die in de loop der jaren gedragen zijn, oude instrumenten, talrijke diploma’s en certficaten, krantenknipsels, maar vooral ook heel veel foto’s uit de oude doos, waarop menig Lunteraan zichzelf zal herkennen.

De expositie tot en met de Oud-Lunterse Dag op 25 augustus. De openingstijden zijn woensdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie